Break! FvD'er stapt over van #teamBaudet naar #teamOtten!

Geen categorieaug 23 2019, 15:00
De storm is nog zeker niet gaan liggen. We hebben weer een 'overstapper'. Ditmaal gaat het om een Statenlid uit Flevoland, Cornelis van den Berg. Van den Berg is nu van plan om zich aan te sluiten Henk Otten. Baudet is voor Van den Berg door de mand gevallen. "Aan de geschiedenis met Thierry Baudet heb ik een kater overgehouden."
De overstap van #teamBaudet naar #teamHenk komt als een klap in het gezicht van Baudet. Baudet zou veel moeite hebben gedaan om de godsdienstgeleerde binnenboord te krijgen. Van den Berg was vroeger lid van de Protestantse Kerk Nederland maar brak met de kerk vanwege hun pro-islam koers. Er schijnen veel gesprekken te zijn geweest om hem zowel binnen te krijgen als binnen te houden. Nu zien we dat dat weinig heeft opgeleverd voor Baudet zelf.
Van den Berg is van mening dat Thierry Baudet radicaliseert. Van den Berg wil niet verbonden blijven aan een partij met ja-knikkers, hij wil de schouders eronder zetten om dit land te veranderen.

Ik zie bovendien dat Thierry radicaliseert. Ik wist dat hij een man was van de performance, maar hij vervalt nu toch wel erg vaak in grootspraak. Zo beaamde hij in een vraaggesprek dat hij de leidende intellectueel van Nederland was. Dat vind ik allemaal wat kinderlijk. Hij treedt heel erg eigenmachtig op. Heeft een chronische behoefte aan aandacht. En nu verzamelt hij allemaal ja-knikkers om zich heen. Dat is niet de partij waarin ik wil functioneren.”

Opnieuw een klap voor Forum. Eerder deze week verloor de partij al drie zetels in de senaat, waar zal het stoppen? Baudet vindt dat Van den Berg een 'zetelrover' is. Alhoewel dit niet waar is, staatsrechtelijk gezien bestaat er niet zoiets als 'zetelroof' maar moreel gezien kan je zeker argumenten maken dat 'zetelroof' wel degelijk bestaat. Van den Berg zei er het volgende over:

Aan de geschiedenis met Thierry Baudet heb ik een kater overgehouden. Hij is voor mij door de mand gevallen,’’ schrijft hij. ,,Mijn waardering voor de hoofdpunten van het programma (excl. NEXIT) is gebleven. Henk Otten en andere partijgenoten zijn vastbesloten daaraan uitvoering te geven. Daarom is mijn vervolgbesluit dat ik mij bij deze groep aansluit, ook als lid van de Staten van Flevoland. Ik ben gekozen door en voor de Flevolanders op basis van het programma. Daar houd ik aan vast, nu ik gezien heb dat de partij in verkeerde handen is gevallen. Ik beroof niet, maar ben beroofd.”

We zullen zien of er meer Statenleden het voorbeeld nemen van Van den Berg en zullen overstappen naar de partij van Henk Otten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten