Breek: Italiaanse Woke-non-binary winnaar van Eurovisie Damian doet vrijwillig een drugstest

Breek: Italiaanse Woke-non-binary winnaar van Eurovisie Damian doet vrijwillig een drugstest

Het was gisteren heel merkwaardig om te zien: het leek erop dat de zanger van de Italiaanse band Maneskin, die het Eurovisie Songfestival uiteindelijk won, live op tv een lijntje coke snoof. Maar de organisatie én Damian David, zoals de zanger heet, hebben gereageerd: hij is maar wat graag bereid om een drugstest te doen om te bewijzen dat hij niets verkeerd deed.

Volgens de organisatoren doet Damian de test geheel "vrijwillig." Dit omdat hij dus zegt écht geen drugs te hebben gebruikt, en al helemaal niet live op tv.

Het filmpje dat gisteren en vanmorgen viraal ging is deze:

Volgens sommige twitteraars "schreeuwde Damian het uit van blijdschap" op dat moment, en deed hij dat door naar beneden te kijken en zijn handen voor zijn hoofd te slaan. Anderen zijn daar extreem kritisch over.

Het lijkt er nu op dat de zanger dus een drugstest gaat doen zodat het eindelijk duidelijk is wat er nu écht gebeurde.

UPDATE

De band laat weten dat bandleden "nooit" drugs gebruiken omdat ze allemaal "tegen" drugs zijn. De organisatie van het Songfestival stelt daarnaast dat er "helemaal geen drugs" in de greenroom waren.

Wat Damian dan wel aan het doen was? Volgens de band zou een glas zijn stukgevallen. Damian was dat dan aan het schoonmaken.

Interessant natuurlijk. In de tussentijd wacht heel Europa de uitslag van de drugstest in spanning af.

UPDATE

De uitslag van de drugstest is bekend: negatief. Damian David sprak dus de waarheid. Hij gebruikte gèèn cocaïne.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties