BREKEND: OM start strafrechtelijk onderzoek naar GeenStijl

Geen categorieaug 21 2014, 16:31
Dood aan Foute Meningen.
Het Openbaar Ministerie heeft de redactie van GeenStijl laten weten strafrechtelijk onderzoek te starten naar aanleiding van een gefotoshopte foto waarin burgemeester Van Aartsen figureert:

De hoofdofficier van justitie van het parket Den Haag heeft kennis genomen van de schokkende foto’s op de website Geen Stijl.nl. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in ons land en journalisten hebben een bijzondere positie in onze rechtsstaat. Er zijn echter grenzen aan de vrijheid van meningsuiting en de vraag is of hier door de journalist een strafrechtelijke grens is overschreden. Het OM heeft derhalve besloten om over te gaan tot een strafrechtelijk onderzoek op grond van bedreiging van een gezagsdrager.

Het Openbaar Ministerie etaleert hiermee wederom zijn pretenties te fungeren als het ministerie van Waarheid. Het OM kiest ervoor onwelgevallige meningen te censureren en de vrijheid van meningsuiting aan te tasten. Natuurlijk verkocht onder de noemer 'bedreiging van een gezagsdrager'. Oh, dus dit is wel een probleem? En Wilders met een schaar in zijn hart moet gewoon kunnen? Ja, dat moet gewoon kunnen. Want dat was een mening die het OM kennelijk wel beviel. Op Joop bovendien, dus dan zit je GoedVolk-technisch gebeiteld.
Maar het ministerie van Waarheid is niet de enige partij die een dubieuze rol speelt. Het lijkt er sterk op dat burgemeester Van Aartsen wraak wil nemen op het stijlloze weblog dat dapper verslag deed van de rellen in de Schilderswijk en vervolgens de dagen telde waarop de burgervader schitterde van afwezigheid. Dus toen woensdagavond de gewraakte afbeelding op GeenStijl verscheen, besloot het OM nog diezelfde avond stappen te ondernemen én was er iemand die de pers inlichtte. Het Algemeen Dagblad had het vanochtend namelijk in de papieren krant. En die sluit rond een uur of twaalf 's avonds.
Mooi gespeeld van het OM en Van Aartsen. Pak die Foute Meningen aan. Wat maakt het uit dat je en passant de vrijheid van meningsuiting verkoopt? Of de onafhankelijkheid van het OM afschaft? Of je wederom tegen de vrije pers keert? Doet er niet toe: samen tegen Nederland. De vooruitgang is indrukwekkend, want dit land is inmiddels doodeng.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten