Brinkmans belachelijke nieuwe politieke partij

Brinkmans belachelijke nieuwe politieke partij

Het mag in de Haagse kaasstolp dan wel een duiventil zijn, maar maak er alsjeblieft geen zwijnenstal van.

Nadat gisteren met veel toeters en bellen Bram Moszkowicz zijn entree maakte op het Binnenhof, was het vandaag de beurt aan een andere ouwe rot om voor de dag te komen met zijn nieuwe politieke partij. Hero Brinkman.

Ho, stop. Die naam alleen al is genoeg informatie om te weten dat dit op niets uitdraait. In deze tweet nog eens pijnlijk aan de oppervlakte gebracht:

Maar het is niet alleen de naam Hero Brinkman die garandeert dat dit nieuwe politieke avontuur gedoemd is te mislukken. Het is na 'Onafhankelijke Burgerpartij' en 'Democratisch Politiek Keerpunt' de voormalige PVV'er alwéér gelukt om een bizarre naam uit te kiezen: OndernemersPartij. Met dito absurd logo:

Hoe verzin je het? Brinkman heeft geen dag in z'n leven gewerkt als ondernemer. Niet dat dat in zijn geval per sé erg is: Brinkman werkte als rechercheur bij de politie en dat is zeker een eerzaam beroep.. maar ondernemerschap is wel even wat anders. Kom dus niet net doen alsof het ondernemersbloed onverdund door je aderen stroomt.

Gelukkig heeft Brinkman ook al een heuse achterban voor z'n partij:

Jawel, drie ongeïnteresseerde mannen op middelbare leeftijd.. maar wél met een smartphone! Da's ook wat waard, toch?

Verder nog wat quotes van Brinkman die voornamelijk aangeven dat de man over geen enkele vorm van zelfreflectie beschikt:

En natuurlijk een onvervalste one-liner om aan te geven dat het politieke vernuft van Brinkman ongeëvenaard is:

Nee, Brinkman en de OndernemersPartij.. dat wordt helemaal niks. Doe me dan toch maar Moszkowicz.

Of Rutte. Of Samsom. Of Wilders. Of voor mijn part Enzo Knol. Anyone! Als het maar niet die Hero Brinkman is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties