Brit krijgt politie achter zich aan om retweet 'transgender gedicht': is 'hatespeech'! Letterlijk gedachtepolitie!

Brit krijgt politie achter zich aan om retweet 'transgender gedicht': is 'hatespeech'! Letterlijk gedachtepolitie!

Ze zijn helemaal van het padje geraakt daar in het Verenigd Koninkrijk! Een Brit kreeg de politie op z'n dak vanwege een retweet van een gedicht waarin er negatief wordt gesproken over transgenders. Een transgender deed aangifte 'want hatespeech' en daar kwam het telefoontje! Dat meldt The Telegraph via TPO.

Kennelijk is er zoiets als een 'community cohesion officer' oftewel een buurtagent die ervoor moet zorgen dat de buurt elkaar niet aanvliegt. Deze agent trok de geschiedenis van de man even na en meldde hem even dat de retweet een 'haatincident' is:

[embed[/embed]

Gelukkig is het nog niet meteen een misdaad, meldt de agent aan de telefoon! Nee, om dat vast te kunnen stellen moest de gedachtegang van de man worden gecontroleerd! Letterlijk gedachtepolitie dus! Want op basis van hoe de man écht denkt over iets als transgenders, zou dan kunnen worden vastgesteld of de man de intentie had om haat te verspreiden of 'gewoon ongevoelig' zou zijn!

Ondanks dat dit al te belachelijk voor woorden is, blijkt ook nog eens dat de agent in een wijk is gestationeerd waar de criminaliteit de pan uitrijst! Dit betekent dus dat de traantjes van een transgender om een tweet die hem niet beviel, belangrijker wordt geacht dan diefstal, mishandeling, verkrachting en moord!

Sterker nog, als we een bron uit het artikel mogen geloven is dit de situatie:

“Die hate crime wetgeving is ontzettend eng. Als er bij je ingebroken wordt kun je de politie bellen en twee dingen zeggen.

1. Hoi, er is bij mij ingebroken.

2. Hoi, er is bij mij ingebroken en ik denk dat ze bewust mijn woning hebben uitgezocht omdat ik homo/neger/vrouw/immigrant ben.

Dat laatste hoef je niet te bewijzen. “

En nu denkt u natuurlijk: 'Pff, kan mij het verrekken, is toch niet in Nederland?' Het kan makkelijk die kant uit gaan! Ook RTL Nieuws berichtte hier al in 2015 over. Nu gaan ze hier nog niet zover als aan de andere kant van het Kanaal, want ze zijn toch te druk met aangiftes op stapels sorteren, maar de stap naar ook zo'n situatie is flinterdun.

En ergens is het misschien ook nog wel voor te stellen dat in sommige gevallen een agent terecht bij iemand aanklopt, bijvoorbeeld wanneer zo'n figuur als Breivik z'n manifest online zet, of wanneer iemand een aanslag aankondigt. Hier gaat het echter over het beschermen van tere zieltjes en hun gevoelens omdat ze te gechoqueerd zijn om de Tweet weg te klikken en er een gefabriceerde logica heerst waar 'een of andere gek' door het lezen van zo'n 'haat-bericht' over gaat tot actie. Totale gekte!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties