Britse minister over Brexit: 'de kans is zeer groot op 'no deal' en een harde Brexit'

Britse minister over Brexit: 'de kans is zeer groot op 'no deal' en een harde Brexit'

Veel Britten zijn woedend geworden op de Britse premier, Theresa May, omdat zij ervoor heeft gezorgd dat twee die hard Brexit-ministers zijn opgestapt. Volgens Boris Johnson en David Davis, de twee ex-ministers, heeft May zo veel toegegeven dat er geen sprake meer is van een echte Brexit. Vanwege dit standpunt zagen zij geen andere optie dan opstappen.

Nu blijkt een harde Brexit alsnog een zeer waarschijnlijke mogelijkheid. Theresa May heeft al eerder gezegd, ''no deal is better than a bad deal'' en ze lijkt deze uitspraak ook daadwerkelijk te willen blijven volgen.

Er is een waarschijnlijkheid van 60 procent dat er geen akkoord wordt gesloten", zei minister Liam Fox, die de Europese Commissie een gebrek aan flexibiliteit verwijt in de al zestien maanden durende gesprekken. De laatste tijd wordt vaker gewaarschuwd dat een zogenoemde harde Brexit onvermijdelijk lijkt.

Premier Theresa May hoopt nog altijd voor oktober een akkoord te sluiten over onder meer handelsvoorwaarden met de EU na het Britse vertrek.

Dus voor de mensen die een kans zagen in een softe Brexit, die kunnen dus alsnog beven van angst. De Europese Commissie wil hier natuurlijk geen succes van maken voor het Verenigd Koninkrijk, want dat zou een slecht signaal afgeven richting de rest van de lidstaten. Als het VK dan ook nog een welvarende natie blijft en van de Brexit een succes maakt, dan is een 'no deal' geen angstig scenario meer voor andere lidstaten die weg willen gaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties