Britse minister waarschuwt ons over gevaren mutatievirus corona: 'Mensen kunnen het makkelijker krijgen'

Britse minister waarschuwt ons over gevaren mutatievirus corona: 'Mensen kunnen het makkelijker krijgen'

Coronavaccin. Bron: Shutterstock.

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, is bezorgd over het nieuwe mutatievirus. De mutatie zou vele malen besmettelijker zijn, en vandaar de Britten besloten om in delen van het land de maatregelen rap te verzwaren. De Britten moeten zo snel mogelijk het vaccinatieplan succesvol uitrollen om deze mutatie onder controle te krijgen.

De minister raadt iedereen aan die woonachtig is in een lockdowngebied om zich te gedragen alsof hij of zij besmet is. Oftewel: thuis te blijven.

"Gezien hoe snel de nieuwe virusvariant zich nu verspreidt, is het moeilijk het onder controle te krijgen tot de uitrol van het vaccin"

De gebieden die nu in lockdown zijn gegaan hebben een heel pakket aan strenge regels gekregen. Kerst mag alleen nog gevierd worden met het eigen huishouden en reizen naar het buitenland is verboden. De lockdown in het Verenigd Koninkrijk is vele malen strikter dan de Nederlandse.

In sommige gevallen blijkt het nieuwe coronavariant tot wel 70% besmettelijker. Men kan het makkelijker krijgen want er zijn minder virusdeeltjes nodig om besmet te raken. Ondertussen heeft ons ministerie van Volksgezondheid aangegeven dat deze variant ook in Nederland is gevonden begin december.

?ref_src=twsrc%5Etfw

De vraag is dan ook hoe erg de 'schade' al is voor Nederland. Krijgen wij ook te maken met een massale uitbraak van deze mutatie?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties