Brussel: een slecht plan

Geen categorieapr 06 2011, 19:00
Uit Brussel stroomt een niet aflatende brei politiek onzinnige grootheidswaan. Vandaag wederom wat staaltjes ridicule onzin.
CDA-Europarlementarier Esther de Lange vond het misschien toch wel een goed idee om 1% BTW af te dragen aan de Europese geldmachine. Want Brussel doet heel veel goede dingen met dat geld, dus waarom niet nog meer erheen sturen? Toch? Nou nee. Brussel krijgt nu al jaarlijks meer binnen dan het kan uitgeven, en daar zit de bijna € 200 miljoen euro die ze op jaarbasis kwijt zijn aan de maandelijkse volksverhuizing naar Straatsburg al bij. (Maar goed, die laatste wordt nooit geschrapt, aangezien daar een unaniem besluit voor nodig is. En de Fransen hebben al aangekondigd naar het Europees Hof te stappen mocht zulks een onheil het prachtige Straatsburg bevallen, dus op de stem uit Parijs hoeven we niet te rekenen ) Mevrouw De Lange ziet uiteraard over het hoofd dat een Europese 1% BTW afdracht niets anders betekent dan een Europese belasting. Weg nationale zeggenschap over de afdracht aan Brussel. Weg controle. Slecht plan.
Nog zo een. In de Tweede Kamer werd vandaag gesproken worden over het zogeheten Groenboek Aanbesteding van de Europese Commissie. Probleem? Nederland – in het debat bij monde van VVD-er Erik Ziengs – wil de regels rondom de verplichtstelling van groen aanbesteden aanpakken, omdat dit bakken met geld blijkt te kosten, zo’n € 500 miljoen per jaar, en amper milieuschade bespaart. En wat wil Europa? Juist, uitbreiden die regels! Nog meer groen aanbesteden, dat is vast en zeker de oplossing. Ik hoef dit niet eens uit te leggen, dat is een slecht plan.
En dan de klapper van vandaag. Europa wil landelijke civielrechtelijke uitspraken in al haar lidstaten bindend maken. Juist ja. Dus waar u nu nog geborgd bent tegen corrupte Oost-Europese rechtspraak, kan u straks mooi die boete van een ton gaan betalen aan die Bulgaarse zakenman van wiens landgoed u tijdens uw mooie vakantiewandeling een appel hebt geplukt. Zijn vriendje de corrupte Bulgaarse rechter oordeelde immers dat dit uw straf moest zijn, en wat in Bulgarije doorgaat voor civiele rechtspraak, dat geldt straks ook in Nederland. Euhm, ja, slecht plan.
Maar gelukkig, het voltallige Nederlandse parlement, Eerste en Tweede Kamer, vond dit toch een iets minder geslaagd idee en verzocht de minister van Veiligheid en Justitie hier met ze over te debatteren vooraleer hij een beslissing neemt. Lijkt mij eigenlijk niet zo nodig, Opstelten moet gewoon met zijn diepe bromstem heel hard “nee” roepen in Brussel!
Wat is nou de bindende factor in al deze slechte plannen? Juist, dat de Nederlandse politiek het in alle drie de plannen juist wel begrepen heeft. Zo ziet u maar weer, dat Brussel, dat was toch echt een slecht plan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten