Burgemeester Jorritsma (Almere) is gek geworden

Burgemeester Jorritsma (Almere) is gek geworden

Heel trots is burgemeester Jorritsma, want er is maar voor €71.000 vernield tijdens Oud en Nieuw. Dat vraagt natuurlijk om een groot compliment aan de vandalen.

Want wat is nou €71.000? Dat is niets! Dus krijgt het Almeerse tuig een beloning in de vorm van een skatepark. Kosten: €15.000! Want de burgemeester had beloofd dat indien de jeugd zuinig zou zijn op straatmeubilair en verkeersborden, dat betekende dus, dat indien de kosten van vernielingen onder de €75.000 zou blijven, de jeugd een beloning zou krijgen, aldus geschiedde.

Dat er een snoepwinkel volledig is opgeblazen, daar kijkt Jorritsma even van weg, want anders klopt het niet natuurlijk. De winkeliers zijn verbijsterd en ontredderd. De kosten hiervan gaan uiteraard de €71.000 ver te boven, maar kom op, niet zeuren want de jeugd stimuleren zich goed te gedragen mag wat kosten, toch? Want ondanks de waslijst aan vernield straatmeubilair en andere publieke bezittingen heeft de jeugd zich tenslotte voorbeeldig gedragen nietwaar?

Is dat bezopen? Ja dat is behoorlijk bezopen, vindt ook PVV-raadslid Toon van Dijk, hij vraagt zich vervolgens af of hij nu ook een beloning kan krijgen indien hij zich aan de maximumsnelheid houdt. Bewoners vroegen zich af of het al 1 april was.

Het is toch compleet gestoord dat zulke dingen gebeuren in ons land en dat een burgemeester zoiets bedenkt? Tuigbonussen, het moet toch niet gekker worden? En dan niet omdat de jeugd eens niets vernield heeft, maar omdat zij wat minder vernield hebben dan voorgaande jaren.

Wanneer jeugd vernielingen aanricht zou er helemaal geen sprake moeten zijn van wat voor beloning dan ook. Zelfs als er niets vernield zou zijn, is een beloning ongepast, aangezien het niet vernielen van andermans eigendommen gewoon normaal gedrag hoort te zijn. Wie vernielingen aanricht hoort gestraft te worden en wie zich netjes gedraagt ontloopt straf. Wat is er gebeurd dat dit geen normale normen en waarden meer zijn?

Gaan we voortaan dieven ook belonen omdat ze minder hebben geroofd dan vorig jaar? Of verkrachters omdat zij dit jaar maar twee in plaats van zes vrouwen hebben verkracht? Of pedo’s omdat zij maar twee in plaats van acht kinderen hebben misbruikt? Maar dat zullen wel weer slechte vergelijkingen zijn, want straattuig heeft nu eenmaal een andere aanpak nodig dan andere misdadigers. En aaien over de bol en zo, omdat ze zo goed waren om binnen het ‘vernielingsbudget’ te blijven. En dan moet je als burgemeester het persoonlijk leed van een ondernemer die zijn winkel in vlammen op zag gaan maar even opzij zetten. De jeugd is dat wel waard, toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties