Burgemeesters krijgen jiujitsu-les om zichzelf te verdedigen tegen dreigtokkies

Geen categorieapr 04 2015, 21:00
Een prima idee of een tikje naïef?
Nederlandse burgemeesters worden zo vaak bedreigd dat de staat iets heeft bedacht om ze in staat te stellen om zichzelf te verdedigen. Hoe? Door ze te bewapenen? Door ze bodyguards te geven met vuurwapens?
Ha-ha. Natuurlijk niet. Dit is Nederland. En daar houden we er niet van om voor onszelf op te komen. Dus komen ze maar met een idioot compromis op de proppen waar niemand iets aan heeft:
Alle Nederlandse burgemeesters krijgen een training aangeboden om weerbaarder te zijn tegen geweld, agressie, bedreiging en intimidatie. Ze leren onder meer technieken uit de Japanse zelfverdedigingskunst jiujitsu en ademhalingstechnieken voor hun zelfbeheersing. Dat schrijven Nederlandse media.
Burgemeesters worden met de dood bedreigd en wat voor oplossing wordt er bedacht? Ze gaan leren hoe ze zich kunnen verweren als iemand ze vastpakt.
De burgemeesters van Nuenen en Son en Breugel mochten elkaar naar de keel vliegen. Houben: "En dat maakt indruk, zelfs als zo'n aardige man dat doet." Ze kregen bovendien te maken met een agressieve acteur. "Je merkt dat je zelf ook boos wordt en leert dat met ademhalingstechnieken te beheersen. Het gaat erom dat je voelt wat er met je gebeurt", reageert directeur Ruud van Bennekom van het genootschap van burgemeesters. Hij benadrukt dat het gaat om hele elementaire zelfverdedigingstechnieken.
Leuk, maar daar hebben ze niets aan als iemand op ze schiet en zelfs niet als iemand op ze insteekt. Een meester in jiujitsu kan zich wat het laatste betreft goed verdedigen, maar iemand die alleen wat basistechnieken heeft geleerd vergeet ze alweer op het moment dat ze echt bedreigd worden.
Het is ongetwijfeld goed bedoeld, maar dit heeft geen nut. Zorg er gewoon voor dat burgemeesters beveiligd worden door professionals.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten