Busje knetterenge horrorclowns zet Twente op stelten

Geen categorieokt 12 2016, 13:00
In het Twentse Borne zou er gisteravond een busje hebben rondgereden met zogenaamde horrorclowns (ook wel killerclowns of scary clowns genoemd). De aso's reden rond en probeerden bewust onschuldige voorbijgangers de stuipen op het lijf te jagen.
Buurtbewoners spraken hier met elkaar over in een WhatsApp-groep die maar liefst 94 leden heeft. Daarin schrijft één van hen:

Drie clowns in een grijs Volkswagenbusje zouden een jongen en een meisje van elf jaar rot hebben laten schrikken ter hoogte van het kruispunt Azelosestraat/Stationsstraat. De kinderen zouden zijn gevlucht naar het huis waar het jongetje woont.

De etterbakken vielen het meisje dat op haar fiets reed, en het jongetje dat op een hoverboard stond, zomaar opeens aan. Ze achtervolgden de twee kinderen die daardoor echt in paniek raakten. Je kunt je er iets bij voorstellen, natuurlijk. Ben je elf jaar, word je ineens lastiggevallen door een stel gewapende horrorclowns. Als dat in een film gebeurt is het al doodeng, laat staan als het je in het echt overkomt.
De moeder van het 11-jarige meisje schrijft:

"Het busje achtervolgde ze, van waaruit de clowns begonnen te schreeuwen. Ze zijn vervolgens gevlucht naar het huis van het vriendje van m'n dochter. Ze zijn zich rot geschrokken. M'n dochtertje is nu nog onder de indruk. Ze zijn natuurlijk bang dat het woensdag weer gebeurt. Ze heeft onthouden dat het om een grijs Volkswagen-busje ging. Het kenteken heeft ze niet gezien. Daar zijn ze te veel voor geschrokken."

Zoals ik eerder vandaag al schreef moet dit fenomeen meteen met geweld de kop worden ingedrukt. Als de politie dit soort gasten ziet mogen ze wat mij betreft helemaal losgaan.
En dat geldt niet alleen voor de politie, maar ook voor burgers. Als mijn vrouw rustig over straat loopt en wordt lastiggevallen door zo'n clown, en ik zie het, dan ben ik bang voor meneer de clown dat hij er niet zonder kleerscheuren vanaf komt. Eigenlijk zou iedere Nederlander hetzelfde moeten reageren. Zijn er horrorclowns actief in jouw buurt? Pak een honkbalknuppel, zet 'm klaar, en ga erop af als zo'n gek vrouwen of kinderen lastigvalt. Misschien dat zo'n mafketel dan leert dat dit soort wangedrag volstrekt onacceptabel is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten