Bussemaker bemoeit zich met uw keuze

Geen categoriemei 11 2013, 14:00
En toen was daar ineens het zwaaiende vingertje van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) maakt een reëel punt in het interview met dagblad Trouw. Sommige vrouwen komen inderdaad financieel enorm in de problemen als hun man wegvalt. Helaas slaat ze door en praat ze vrouwen een schuldgevoel aan, kijkt u maar:
Denk erom vrouwen! Wij als overheid hebben voor u de perfecte route uitgestippeld. En durf daar niet van af te wijken, wij hebben veel geld in jullie opleiding geïnvesteerd, en willen daar iets voor terug zien. En dat gaat momenteel helemaal fout. Jullie maken massaal de verkeerde keuzes. Jullie halen het in je hoofd om voor je gezin te kiezen! Hoe achterlijk is dat? Hoe kun je zo dom zijn?
Achterlijk
Nee vrouwen, jullie moeten het lichtende pad van ons als moedertje Staat volgen. Wij weten veel beter waar jullie gelukkig van worden. Jullie status strookt niet met jullie opleiding. Jullie maken verkeerde keuzes, uit schuldgevoel. Jullie kiezen voor je gezin, voor je kinderen. En dat is zo belachelijk! Er liggen bergen geld achter de horizon. Een blinkende carrière wacht. Kies voor het geld, laat je gezin maar schieten.
Zie daar de ronkende argumentatie van PvdA'er Bussemaker. Mevrouw heeft het licht gezien en probeert andere vrouwen te overtuigen. Jet staat op de bres om vrouwen te bevrijden van hun eigen keuzes. Het grote monster (de eigen keuze van veel vrouwen in Nederland) moet worden gestopt.

De minister constateert dat er steeds meer hoogopgeleide vrouwen zijn, maar dat hun status niet strookt met hun beroeps- en carrièrekeuzes. Volgens Bussemaker kunnen vrouwen daar ook zelf wat aan doen: "Natuurlijk helpt het als kinderopvang goed geregeld is, maar vrouwen moeten ook af van dat eeuwige schuldgevoel over hun gezin. Ze zouden zich eerder schuldig moeten voelen over het feit dat de overheid zo veel in ze heeft geïnvesteerd."

Schuldgevoel
Op deze manier praat Bussemaker vrouwen die kiezen voor hun gezin een schuldgevoel aan. Alsof kiezen voor je gezin fout is. Jet Bussemaker vindt het geld (in de schatkist) blijkbaar belangrijker dan gezinnen en opvoeding. Dat is uiteraard haar goed recht. Maar heel veel vrouwen worden gelukkiger van zorgen voor hun gezin. Bij veel vrouwen (en mannen) staat het gezin op 1. En dat is hun goed recht. Absoluut geen reden om je schuldig over te voelen.
Sterker nog, de keuze voor het gezin is een hele mooie. Je investeert in de toekomst van Nederland. Je investeert in leven(s), je investeert in je eigen vlees en bloed. Op de dag voor Moederdag verdienen deze vrouwen een compliment! Chapeau!
Investering
Uiteindelijk heeft Nederland op lange termijn veel aan een investering in stabiele, liefdevolle gezinnen waar stabiele mensen in worden groot gebracht. Misschien wel meer dan aan korte termijn politiek: kiezen voor geld.
Hoe dan ook; de meeste vrouwen in Nederland zijn mans en geëmancipeerd genoeg om zelf te kiezen. Vrijheid noemen we dat.
Laat Bussemaker maar kletsen.
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten