Caitlyn Jenner heeft moeten vechten tegen de gedachte aan zelfmoord

Caitlyn Jenner heeft moeten vechten tegen de gedachte aan zelfmoord

's Werelds bekendste transgender heeft het niet altijd makkelijk gehad in haar hoofd.

Het was groot nieuws toen voormalig top-atleet en society-ster Bruce Jenner bekendmaakte zich te zullen laten ombouwen tot vrouw. "Call me Caitlyn," liet de nieuwbakken vrouw noteren op de cover van de Vogue, en staat sindsdien wereldwijd in de belangstelling. Vorige week won Jenner nog een award voor haar actie.

Maar voordat er groot succes was, waren er eerst diepe dalen. De realityster onthult dat ze het niet altijd makkelijk heeft gehad, voordat ze uit de kast kwam als transgender. Het had daarbij ook niet veel gescheeld of ze had de trekker overgehaald. Letterlijk:

Toen Caitlyn Jenner nog door het leven ging als man, dacht ze er wel eens aan om een einde aan haar leven te maken.

De voormalig tienkamper zat jarenlang niet lekker in haar vel en kampte regelmatig met zelfmoordneigingen.

In de eerste aflevering van de realityserie I Am Cait vertelt ze openhartig over een moment dat ze zichzelf van kant wilde maken. "Ik stond met een pistool in mijn huis. Ik wilde er een eind aan maken, geen pijn meer voelen, niet meer hoeven lijden."

Ze beschrijft de ervaring als een enorme opluchting. "Bruce moest altijd liegen," aldus de voormalig atleet. "Maar Caitlyn heeft geen geheimen. Eindelijk vrij!"

Binnenkort komt I Am Cait op televisie, een spin-off van de succesvolle realityserie Keeping Up With the Kardashians, waar zijn ex-vrouw Kris Jenner en meerdere van zijn zes kinderen in voor komen, alsmede kinderen van Jenner waarvan Caitlyn niet de vader is. Onder wie ook de succesvolle Kim Kardashian.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties