Calais wordt langzaam een oorlogsgebied: gewapende migranten terroriseren de omgeving

Geen categoriefeb 02 2018, 11:00
Wie had ooit gedacht dat een grote groep migranten zonder uitzicht op een mooie toekomst een groot probleem zou gaan vormen als ze gecentreerd is op een plek? Ja, iedereen natuurlijk. Dat ondervindt Frankrijk nu ook, aangezien in Calais grote groepen gewapende migranten in aanraking kwamen met de politie.

Volgens lokale autoriteiten ontstonden de gevechten toen grote groepen Afghaanse en Eritrese asielzoekers met elkaar op de vuist gingen – naar verluid over een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk. Gewapend met metalen stangen en stenen gingen de groepen elkaar zeker twee uur lang te lijf, meldt het Franse persbureau AFP.

Door het hele land worden ordetroepen ingezet om dit soort problemen op te lossen. Het migrantenkamp in Calais was eerst duizenden mensen groot, nu zijn er nog maar 600 migranten over. Toch blijven deze migranten moeilijkheden veroorzaken. Ze willen naar de overkant, naar het Verenigd Koninkrijk, maar de twee landen hebben afspraken gemaakt om dit soort taferelen juist te voorkomen.
https://twitter.com/CalaisLibre/status/959138449512157185?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.elsevierweekblad.nl%2Fbuitenland%2Fachtergrond%2F2018%2F02%2Frellen-in-calais-schoten-gelost-bij-vechtpartijen-581792%2F
Veel mensen spreken van schande en president Macron van Frankrijk had toegezegd om een zero-tolerance beleid te hanteren aangaande migrantenkampen. Parijs staat vol met tenten en in Calais is er nauwelijks nog iets opgelost. De Fransen komen er achter dat het ruimhartige beleid dat ze gehanteerd hebben niet werkt en juist tot meer problemen leidt.
In Duitsland zijn de problemen minder erg, maar daar wordt het op de lange termijn geschoven, aangezien een ongelooflijk groot deel van de asielzoekers aan een uitkering zit en de criminaliteitscijfers er niet om liegen.
In Zweden zijn de problemen nog groter, door het grote aantal verkrachtingen door migranten en het aantal no-go zones dat groter is geworden. Zo ziet men dat in heel Europa de problemen aangaande migratie steeds groter worden met als enig fundament achter het beleid: goede bedoelingen.
Vroeg of laat worden de problemen groter en groter en dan zullen de geweldsdelicten en de agressie vanuit deze groeperingen alleen maar toenemen. Is dat een angstbeeld? Niet zozeer, het is de menselijke natuur. Deze migranten zijn veelal om economische redenen naar Europa gemigreerd en als ze hier niets krijgen, dan hebben ze niets te verliezen. Dan wordt het pas echt link.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten