Campagnetijd! VVD'er Dijkhoff komt ineens op voor 'gewone man' en zegt 'nee' tegen klimaatakkoord, 'is meer klimaatadvies'

Campagnetijd! VVD'er Dijkhoff komt ineens op voor 'gewone man' en zegt 'nee' tegen klimaatakkoord, 'is meer klimaatadvies'

Nou, is dat even toevallig! Komen er net verkiezingen aan, zegt Klaas Dijkhoff ineens helemaal niet voor het klimaatakkoord te zijn! Sterker nog, 'de gewone mensen zijn te weinig gehoord' aldus Dijkhoff, terwijl zijn partij gewoon het krabbeltje zette. Via De Telegraaf.

De VVD heeft zichzelf aardig in de nesten gewerkt door het akkoord gaan met het klimaatakkoord. En hoewel iedereen dat al zag, begint de VVD nu ook zelf aan te geven dat ze wellicht iets te voorbarig zijn geweest. Maar helaas, het frame is al gegoten. VVD is momenteel de 'GroenLinks voor de rijken, over de rug van de armen'-partij, en dus begint men wild in het rond te spartelen want dat betekent gewoonweg electoraal verlies.

In blinde paniek schuiven ze nu Dijkhoff naar voren, 'zo'n gewone Brabander waar het volk makkelijk aan kan relateren', moeten ze gedacht hebben. Die probeert het frame van zijn partij af te schudden en backstabbed kabinetsgenoot Rob Jetten (D66) daar zelfs bij, door hem een 'drammer' te noemen die het draagvlak voor groene maatregelen onderuit haalt.

Niet verrassend want D66 staat gewoon keihard verlies te wachten, dus daar kun je prima tegenaan trappen zonder consequenties. Het echte probleem is dat deze jandoedel van een Dijkhoff meent de verantwoordelijkheid van zijn partij maar gewoon weg te kunnen wuiven. 'Oh ja dat klimaatakkoord waar onze handtekening onder staat is eigenlijk meer een klimaatadvies waar gewone mensen te weinig inspraak in hebben gehad, stem VVD haha!', is wat hij eigenlijk zegt. Hij sluit zelfs af met dit citaat:

„Als het alternatief wordt dat ik óf het kabinet óf de burger moet laten vallen: de burger zal ik nooit laten vallen.”

Fuck off Dijkhoff, jouw 'alternatief' is de gevallen burger een trap na geven terwijl je hem een rood potlood in z'n klauwen drukt.

Ik weet niet wat erger is, het feit dat hij zo schaamteloos probeert de schade voor zijn partij te beperken, of het feit dat er kennelijk 'gewone mensen' aan die klimaattafels nodig zijn om de rest te vertellen dat die klimaatmaatregelen totaal van de pot gerukt zijn en men niet zomaar eventjes kan sparen voor een elektrische auto van 40.000 euro of zo'n kut warmtepomp à 20.000 euro in huis wil hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer