carryplassy

Caroline van der Plas (BBB) dient Kamervragen in na diefstal DigiD-gegevens: "Hoe kan dit steeds opnieuw gebeuren?"

Geen categorieapr 27 2021, 20:00
BBB-leider Caroline van der Plas dient Kamervragen in, naar aanleiding van signalen dat DigiD-gebruikers wederom werden geconfronteerd met malware: software die hun gegevens uitleest, opstuurt en opslaat bij potentiële kwaadwillenden.
https://twitter.com/lientje1967/status/1387012730763218944
"Opnieuw zijn DigiD-gebruikers geconfronteerd met malware waardoor DigiD-gegevens mogelijk in handen zijn gekomen van 'derden' . Dit gebeurde al eerder, bijvoorbeeld in 2016, 2017 en 2018. Hoe kan dit steeds opnieuw gebeuren?" vraagt BBB-leider Caroline van der Plas zich af nadat diverse burgers opnieuw werden geconfronteerd met de mogelijkheid dat gevoelige informatie in de handen is geraakt van criminelen.
Het kabinet heeft drie weken de tijd om te reageren op Van der Plas, maar diverse Twitteraars doen vandaag al een poging om het fenomeen van de terugkerende DigiD-malware te verklaren.
"", zegt iemand. Een ander denkt dat het probleem bij de manier van controleren ligt:
"" omschrijft een fervent fietser.
"" denkt Jan Balfoort.
De reactie van Mastermattie vat de vorige tweets samen:
""
Maar er is niet alleen maar kritiek op de beveiliging van DigiD. Zo is er een twitteraar die met een verbeteringsvoorstel komt:
""
Of Nederlandse burgers die getroffen zijn door de laatste malware die hun DigiD-gegevens bemachtigd heeft daarmee geholpen zijn, is onduidelijk. Het is nu aan het kabinet om op die vraag naar hun beste kunnen een antwoord te formuleren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten