CDA-juffrouw Van Toorenburg hekelt drugs, maar geeft steunt aan drugsproductie door de overheid

Geen categorieaug 28 2019, 17:00
CDA-juffrouw Madeleine van Toorenburg staat bekend als een ijzervreter. Als het gaat om het tegenhouden van migrantensloep Sea-Watch 3 bezigt ze altijd ferme taal, maar als het gaat om het gebruik van drugs is ze hypocriet. Ze hekelt 'de normalisering van drugsgebruik' op Twitter, maar tegelijkertijd steunt ze het experiment 'gesloten coffeeshopketen' van het coalitieakkoord. Waarmee de Rijksoverheid precies doet wat ze verfoeit: het normaliseren van drugs.
Dat in Nederland het drugsgebruik een beetje uit de klauwen loopt is natuurlijk wel juist. Niet zozeer het gebruik an sich is het probleem, maar vooral dat wat er vaak uit volgt. Bijvoorbeeld overlast in buurten waar gebruikers waggelend over straat gaan en niet meer fatsoenlijk aanspreekbaar blijken. Of denk aan de combinatie van agressief gedrag en drugsgebruik door psychoses.
Behalve maatschappelijke problemen heft de drugscriminaliteit ook z'n tol op het milieu: bij illegale productie van drugs wordt het afval vaak in natuurgebieden achtergelaten waardoor de bodem vol kan lopen met gifstoffen en gesaneerd moet worden. Ten slotte is er ook nog kans op schade voor het individu zélf natuurlijk, maar die risico's beperken zich niet alleen tot de activiteiten van het gebruik van drugs. Zo zijn allerlei sportactiviteiten en traplopen ook reuzegevaarlijk.
Dat Madeleine van Toorenburg de normalisatie verafschuwt is op zich niet vreemd, maar hypocriet is het wel. Waarschijnlijk dat het christelijke deel van haar achterban kan waarderen dat ze dit uitspreekt op Twitter. Echter steunt de volksvertegenwoordiger de coalitie in de Tweede Kamer en heeft ze vooralsnog géén punt gemaakt van het experiment 'gesloten coffeeshop keten', dat onderdeel is van het coalitieakkoord. En wat doe je met zo'n experiment, juist ja, drugs normaliseren.
Tja, hoe geloofwaardig ben je dan eigenlijk?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten