hugo baudet wilders

CDA-raadslid Hugo Westerlaken was degene die in JOVD-app Hitler-Wilders en Baudet-aan-galg stuurde

Geen categoriemei 13 2020, 10:39
De grootste plaatser van antisemitische plaatjes in de JOVD-jubileumapp was geen VVD-jongere, maar CDA-raadslid Hugo Westerlaken. Dat heeft De Dagelijkse Standaard vanochtend kunnen reconstrueren.
Vanochtend konden we al melden dat de JOVD, de jongerenbeweging van de VVD, een app had waarin antisemitische plaatjes werden gedeeld en Thierry Baudet aan de galg bungelde. De grofste van die plaatjes kwamen van ene "Hucheaux". Dat blijkt in werkelijkheid Hugo Westerlaken te zijn, die tegenwoordig behalve bestuurder bij de CDA-jongerentak CDJA ook raadslid namen het CDA in Lopik is.
De CDA'er is in de appgroep, opgericht voor de 70e verjaardag van de JOVD, terechtgekomen doordat de zogeheten 'uitnodigingslink' was gedeeld met andere appgroepen - ook groepen die niets met de JOVD of de VVD van doen hadden.
Volgens een bekende van Hugo is hij ronduit "gefascineerd" door de Tweede Wereldoorlog: op Facebook heeft hij bij zijn account dan ook een achtergrondfoto van een stuk van de Atlantikwall in Frankrijk, de verdedigingslinie die de nazi's bouwden tussen 1942 en 1944 om te beschermen tegen een potentiële geallieerde invasie. Zelf omschrijft Hugo zich in 2018 als volgt: "Naast studeren in Den Bosch werk ik bij Pepperminds in Utrecht in de sales. Ik hou van wielrennen, wandelen en fotograferen. Ook ga ik, in mijn vrije tijd, graag naar concerten."
Westerlaken houdt zichzelf jegens De Dagelijkse Standaard onbereikbaar voor commentaar op de kwestie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten