shutterstock 1355109323

Frans sterftecijfer in rap tempo de Spaanse voorbij, een plotselinge piek!

Geen categoriemei 12 2020, 21:00
Het aantal doden in Frankrijk als gevolg van corona stijgt vandaag met 348 van 26.643 naar 26.991. Daarmee gaat het Spanje voorbij, dat 26.920 doden tot nu toe heeft gerapporteerd. Dit is opmerkelijk, omdat het sterftecijfer juist redelijk snel aan het dalen was tot onder de honderd. Er lijkt dus sprake te zijn van een heropleving van het virus.
In deze grafiek van worldometers.info over het Franse sterftecijfer, is te zien hoe men de laatste weken steeds twee stappen vooruit zet, en één stap terug doet. Telkens komt er weer zo'n piek, een toename van soms wel 100 procent. Waarschijnlijk is dit eenzelfde patroon als bij de 'dinsdagpiek' in Nederland. En om die reden is het des te meer opmerkelijk dat men twee dagen op rij een stijging meemaakt van een meer dan een paar honderd procent! Van 243 omlaag naar 80. De dag erna naar 70. Maar dan ineens 263, opgevolgd met 348.
Voor zover ik weet is Frankrijk nog niet heel ver in het versoepelen van de lockdown-maatregelen. De overledenen zouden dan zo'n twee tot zes weken geleden besmet moeten zijn geraakt, dus in een periode waarbij van versoepelingen nog helemaal geen sprake was. Dus ik vraag me een beetje af waar deze joekels van pieken ineens vandaan komen. Een administratieve inhaalslag? Of een 'hertelling' zoals bijvoorbeeld ook bij China voor is gekomen, misschien? Ik hoop het. Of misschien is er teveel drukte bij bepaalde ziekenhuizen? Dom pech kan ook... Maar anders lijkt het er sterk op dat er een tweede golf op komst is. Dat zou dan binnenkort ook in het aantal besmettingen terug te zien moeten zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten