Na tweede keer geweld is het mooi geweest! Homostel Fabio en Daniël gaan verhuizen, weg uit 'homohoofdstad' Amsterdam

Na tweede keer geweld is het mooi geweest! Homostel Fabio en Daniël gaan verhuizen, weg uit 'homohoofdstad' Amsterdam

Homofobe sneuneus in Amsterdam. Bron: Screenshot Fabio Viana, FB

De in Brazilië geboren Fabio Viana en zijn Nederlandse vriend Daniël gaan verhuizen. Ze zijn het homogeweld in 'homohoofdstad' Amsterdam he-le-maal zat! Zondag was voor hen de tweede keer in vier weken tijd dat zij te maken kregen met anti-homogeweld. Beide keren door allochtone jongeren.

Het beeld van een tolerant Nederland is voor de beide heren wel echt aan diggelen. Voor een deel dan, want hoewel ze hebben besloten om te gaan verhuizen, willen ze wel in Amsterdam blijven wonen. Maar niet in Oost, want allochtone "hyena's".

En geef ze eens ongelijk? Ze hebben het gewoon bij het rechte eind als ze zeggen dat dit geen op zichzelf staande gevallen zijn maar een patroon. Dat moet zelfs bij de politiek zijn doorgedrongen, maar het lukt maar niet om dat signaal te vertalen naar effectief beleid. Is ook niet zo makkelijk.

D66 pleit voor hogere boetes. Want als kut Marokkaantjes homo's écht haten, dan hebben ze daar ook wel een paar honderd euro aan boetes voor over. Het is namelijk nogal naïef om te denken dat een hoge boete of een hogere straf ze afschrikt. Ze worden al haast niet opgepakt en ze krijgen al haast geen straf. Daar doen die D66-rechters zelf hard aan mee. En om aan te kunnen tonen dat het geweld homofobisch gemotiveerd is, moet je flink wat extra werk leveren. Daar is toch ook geen beginnen aan?

Forum voor Democratie in Amsterdam, onder leiding van Annabel Nanninga, pleit voor de inzet van 'lokhomo's'. Hierdoor wil men dan proberen de daders op heterdaad te betrappen en in de kraag te vatten. Wanneer je dat project een tijdje door laat gaan, neemt het geweld vanzelf af. Want op een gegeven moment heerst de illusie dat elke homo wel een lokhomo zou kunnen zijn. En dan wil je wel uitkijken!

Het plan van FVD klinkt wat dat betreft veel effectiever, maar het zijn beide geen lange termijn oplossingen. Aan de ene kant vanwege het feit dat beide plannen niet de oorzaak van het probleem adresseren, namelijk de gewelddadige homofobie die heerst onder allochtonen. Het wordt hoog tijd dat de discussie die richting uitgaat. Anders verhuizen Fabio en Daniël over enkele jaren weer. En om dezelfde redenen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer