CDA'er Elco Brinkman: 'Kabinet wegsturen helpt niet'

Geen categoriefeb 14 2015, 21:00
Als het CDA zo de verkiezingen ingaat, kan de partij het wel schudden.
Even denken hoor. Er is een enorm gat op rechts. De VVD is van oudsher de meest rechtse van de mainstream partijen, maar dat is de afgelopen twee jaar totaal veranderd. Tegenwoordig zijn de zogenaamde liberalen nauwelijks te onderscheiden van coalitiepartner PvdA.
Je kijkt vervolgens om je heen, welke partijen mogelijk in dat gat op rechts kunnen springen en zie daar: het CDA. Er zitten flink wat conservatieven bij die partij, de huidige groep parlementariërs doet het fantastisch, men verzet zich fel tegen de continue belastingverhogingen van het kabinet... ja, het CDA staat klaar om orde op zaken te stellen.
En dan zie je ineens dit artikel:
De coalitiepartijen VVD en PvdA liggen voortdurend met elkaar overhoop, maar het kabinet naar huis sturen helpt niet. CDA-senator Elco Brinkman zei dat zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed.
Rechts Nederland heeft het he-le-maal gehad met het kabinet en kijkt uit naar een rechts alternatief, het CDA lijkt dat te begrijpen en erop te anticiperen, en wat doet senator Brinkman? Die zegt doodleuk dat - wat er ook gebeurt - zijn partij het kabinet niet moet laten vallen.
Je zou erom lachen als het niet zo triest was.
Natuurlijk begrijp ik het volledig dat Brinkman het niet fijn vindt dat Sybrand Buma het tegenwoordig behoorlijk aardig doet (dit in tegenstelling tot Brinkman zelf, die er in de jaren '90 een behoorlijke puinhoop van maakte), maar vindt hij het nou echt nodig om Buma zo dwars te zitten? Laat die man doen waar hij goed in is: dit kabinet ongenadig hard aanpakken en aandringen op rechtse oplossingen voor de problemen waar het land mee te kampen heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten