ISIS hakt handen af van vrouwen met mobiele telefoons

Geen categoriefeb 14 2015, 20:00
We schrikken nergens meer van.
Als u Twitter en andere sociale netwerken in de gaten houdt zal het u ongetwijfeld zijn opgevallen dat ISIS-jihadisten daar behoorlijk actief zijn. Ze posten niet alleen regelmatig geschreven updates, maar maken soms ook video's en foto's die ze vervolgens uploaden.
Toch schijnt de barbaarse organisatie een bloedhekel te hebben aan mobiele telefoons - waar het juist gemakkelijk mee is om Twitter te updaten. Sterker nog, ze hebben mobieltjes nu officieel illegaal verklaard. De straf voor mensen die tóch snel even met familie denken te kunnen bellen?
The Islamic State (Isis) in Mosul, northern Iraq, has reportedly chopped the hands off three women for using mobile phones. In addition, five men are also said to have been flogged for using their phones – which the Islamic State consider a crime.
"Today evening, the IS militants cut three women's hands off for unknown charges," an anonymous source in the Nineveh province told the Iraqi News, while later reports suggested they were punished for using mobile phones.
"Ook hebben ze vijf mensen gestraft met zweepslagen," aldus de bron, "omdat ze met familieleden die elders wonen belden.
Eerder werd al bekend dat ISIS mobiele netwerken overal vernietigt.
De vraag is nu: waarom verbiedt ISIS mobiele telefoons? Jihadisten nemen zelf af en toe video's op met hun telefoons en zijn actief op Twitter, etc. Het is dus niet alsof ze geen technologisch ontwikkelde producten gebruiken. Het tegendeel is zelfs waar: als één terroristische organisatie gebruik maakt van westerse technologie dan is het ISIS.
Als je niet beter wist zou je bijna denken dat ze zo onpopulair zijn in de door hen bezette gebieden dat ze doodsbang zijn dat gewone burgers de Iraakse en Syrische autoriteiten zullen bellen als ze een konvooi van ISIS-strijders door de straat zien rijden zodat de anti-ISIS coalitie ze snel kan uitschakelen.
Tenslotte is het bijzonder opvallend dat mannen gestraft worden met zweepslagen, maar vrouwen met het afhakken van hun hand. Het bewijst maar weer eens dat ISIS en andere moslimradicalen vrouwen letterlijk haten... doodsbang voor ze zijn, of allebei.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten