segers tweedekamer

ChristenUnie vindt rassentheoretisch geleuter geen enkel probleem: "Goede reactie van Blok om ongelukkige uitspraken recht te zetten"

Geen categoriejul 19 2018, 10:00
Het enige 'ongelukkige' is dat wij het blijkbaar volstrekt normaal vinden dat dit soort rassentheoretici zich 'minister' mogen noemen in ons land.
De ChristenUnie is hartstikke blij met de verklaring van minister Blok waarin hij zegt spijt te hebben van het effect van zijn racistische uitspraken op een besloten bijeenkomst. De verklaring slaat natuurlijk helemaal nergens op -- feitelijk komt het erop neer dat hij sorry zegt dat er mensen zijn die zich beledigd voelen -- maar oh, oh, wat is CU-Kamerlid Joël Voordewind er toch van onder de indruk zeg:
https://twitter.com/JoelVoordewind/status/1019618030412812288
Dit is dus gewoon onacceptabel. Het kan niet getolereerd worden dat een minister roept dat "multiculturele samenlevingen" altijd in het einde resulteren van de oorspronkelijke bewoners. Dat is wat hij gezegd heeft. De man beweert feitelijk dat multiculturalisme altijd in genocide op de autochtone bevolking resulteert. Dan heb je ze dus gewoon niet allemaal op een rijtje. Er zijn heel goede andere redenen om tegen vergaand multiculturalisme te zijn, maar een mogelijke genocide op autochtonen is daar niet één van.
Maar Blok én de ChristenUnie denken daar blijkbaar heel anders over. Het probleem is niet dat de VVD'er dit soort gestoorde uitspraken doet, maar dat er mensen zijn die zich beledigd voelen. Dáár biedt hij zijn excuses dan even voor aan, en voila, opeens is het wat de CU betreft allemaal pais en vree op aard. Of nou ja, in de politiek dan (want op aard staat ons blijkbaar een vreselijke genocide te wachten als we niet snel 'ingrijpen').
Ik had beter verwacht van de ChristenUnie. Maar ja, blijkbaar is ook die partij niet immuun voor de corrumperende werking van de macht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten