CIA verzet de bakens: op naar het omleggen van ISIS-opperhoofd Abu Bakr al-Baghdadi!

Geen categoriemei 02 2016, 17:00
Hooivorken en rieken in de aanslag? Mooi! Want het wordt tijd dat we een voorbeeld stellen door Abu Bakr al-Baghdadi - de zelfbenoemde kalief van ISIS een enkeltje hel te geven.
Kijk, dit zijn tenminste teksten waar je mee voor de dag kan komen: John Brennan, de baas van inlichtingendienst CIA wil dat de Verenigde Staten eens stoppen met lief spelen in Syrië en Irak, gewoon op zoek gaan naar het hoofd van de slang. Om die vervolgens met enig geweld te verwijderen:

John Brennan keek zondag in de uitzending van NBC's politieke praatprogramma Meet the Press terug op de liquidatie van Osama bin Laden, precies vijf jaar geleden. ,,We zullen IS vernietigen, daarvan ben ik overtuigd'', verzekerde Brennan.

,,En we moeten de leiding uitschakelen die die organisatie bij deze vreselijke aanvallen stuurt. Als we al-Baghdadi te pakken krijgen, zou dat een grote weerslag op de organisatie hebben en goed door hen worden gevoeld.''

Brennan heeft het gelijk aan zijn zijde: de dood van Bin Laden was niet het einde van al-Qaeda, maar zorgde wel dat de organisatie van een terroristische wereldspeler gedegradeerde tot de amateursliga. Met ISIS kan hetzelfde gebeuren: zonder leider, geen organisatie. En dan houd je slechts groepjes slecht gecoördineerde schutters in Syrische dorpjes over, die met gestolen AK47's proberen de boel veilig te houden. Hardy harhar, sukkels. De vrijheid komt jullie even een allesvernietigend bezoekje brengen.
Het is dan ook te hopen dat Brennan gehoord zal worden, en dat er daadwerkelijk oorlogsmateriaal, inlichtingen en mensen worden vergaard om te ondernemen wat niemand voor mogelijk houdt: Abu Bakr al-Baghdadi omleggen, en daarmee het einde van de burgeroorlogen in Syrië en Irak een heel stuk dichterbij brengen.
En hopelijk kunnen we ook deze freak nog voor het jaar om is een mooi zeemansgraf geven, zoals ook z'n illustere voorganger Bin Laden die kreeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten