Deze Roemeense zakkenroller dacht beet te hebben. Hij had echter precies de verkeerde zak gerold...

Geen categoriemei 02 2016, 16:00
Een Roemeense dief dacht slinks te zijn en een zak van een ogenschijnlijk nietsvermoedende man te rollen. Maar al snel bleek dat hij verkeerd gegokt had...
Een paar dagen geleden liep een Roemeense dief tegen de lamp, omdat de zakkenroller totaal de verkeerde zak had uitgekozen om te rollen: die van een undercover politie-agent. Dat kon de man - Valeriu Moraru - meteen bekopen met een arrestatie. Ja, daar gaat je buit. Stom!
Voor de rechter probeerde Valeriu te beweren dat hij in paniek was geraakt. Hoe de Roemeen op Malta verzeild was geraakt was nog iedereen een raadsel, maar hij beweerde wel voor volgende week een terugvlucht te hebben gescoord richting z'n thuisland. Toen echter bleek dat niemand hem geld wilde sturen zodat hij op het vliegtuig richting Boekarest kon stappen, beweerde Valeriu dat hij in een staat van hulpeloosheid dan maar z'n toevlucht had genomen tot diefstal.
pickpocket_za
Oh, en of de verdediging alsjeblieft coulant wilde zijn. De man was arm, had maar €50 op zak (waarschijnlijk ook gestolen) en wilde gewoon graag naar huis. Kon Valeriu er niet vanafkomen met een voorwaardelijke straf. De rechter wilde daar echter niets van weten: door zijn motivatie naar huis te willen, en het feit dat hij weinig geld had was de kans groot dat hij gewoon verder zou gaan met roven.
En om een lang verhaal kort te maken: de rechter besloot uiteindelijk dat Valeriu Moraru voor twee maanden een koude gevangeniscel z'n nieuwe thuis mocht noemen. Dan kan deze ellendige zakkenroller nog even goed nadenken over wat hij gedaan heeft.
Euro Bank notes, Euros-billets
Mocht je het dus ooit in je bol krijgen en bedenken dat je een zakkenroller wil worden: zorg er dan voor dat je geen undercover-agent beroofd. Dat kan je nog wel eens duurder komen te staan dan je aanvankelijk kan voorzien... Valeriu Moraru heeft in ieder geval twee maanden de tijd gekregen om die harde levensles te overpeinzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten