Code rood in Nederland: halve land waait weg, twee doden, geen treinen en binnenblijven

Geen categoriejan 18 2018, 15:00
Zelfs in een land als Nederland, waar we toch aardig wat doen aan rampenpreventie, blijk je niet alle schade te kunnen voorkomen, hebben we vandaag wel geleerd.
Het is een goede dag om niet in Nederland te zijn. Want hoewel we een prachtig land hebben, laat het zich vandaag niet bepaald van haar beste kant zien, met weer dat zelf voor ons windrijke land uitzonderlijk is. Met maar liefst 140km/h baande de wind zich op sommige plekken in ons land door de lucht, waarbij het vanalles dat zich op haar pad bevond meenam. Zoals dit dak in Rotterdam Charlois:
Deze fietser in Den Haag:
Een stel voetgangers in Den Bosch:
En zelfs een Utrechtse dixie, waar zich op dat moment hopelijk geen bouwvakker in bevond...
In al die gevallen lijken we er vanaf te zijn gekomen zonder gewonden, maar helaas had niet iedereen evenveel geluk: in zowel Zwolle als Enschede kwam iemand om, geraakt door vliegende takken. En ook op andere plekken hebben omgewaaide bomen voor gewonden gezorgd.
De wind neemt inmiddels af, waardoor het buiten weer enigszins veilig wordt. Maar de chaos, vooral op de weg en het spoor, zal nog wel een tijd voortslepen. Vooralsnog rijden er geen treinen, en staan de snelwegen vol met gekantelde vrachtwagens. Doe jezelf dus een plezier, en blijf vandaag lekker binnen. Als je die mogelijkheid hebt, natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten