jan roos

Column Jan Roos: Alternatief College voor de Rechten van de Mens

Geen categorienov 24 2017, 12:00
De uitspraak die je wist dat zou komen, natuurlijk.
Het ultra-politiekcorrecte College voor de Rechten van de Mens vindt het discriminatie als een moslima-agent geen hoofddoek mag dragen. De uitspraak is verschrikkelijk dom, aangezien het hier helemaal niet over discriminatie gaat. Er worden namelijk geen groepen expliciet uitgesloten, want het gaat om een baan waar een neutraal uniform gedragen dient te worden. Dus iedereen met uiterlijke kenmerken die in strijd zijn met die neutraliteit, mag niet aan de slag bij de politie. En dus kan je dat uniform nou eenmaal niet combineren met het uniform van Allah. Case closed, zou je zeggen.
Maar niet dus. Het zeuren en teuten gaat net zolang door totdat het wel mag. Je zou het kunnen vergelijken met de eeuwige en oneindige Zwarte Pieten-discussie.
De voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens is mevrouw Adriana van Dooijeweert. Ze zei op 18 mei van dit jaar op Radio 1 het volgende: 'De gedragscode van de Nationale Politie zou indirect discriminerend kunnen zijn.' Mevrouw de voorzitter had de uitspraak dus reeds op een plank liggen. Het wachten was alleen nog op een hoofdoek die een klacht zou indien bij het College, dat overigens vroeger gewoon Commissie Gelijke Behandeling heette, maar nu een officiëlere titel hanteert. Ze zei verder op de radio: 'Op het moment dat een agente wel haar hoofddoek zou willen dragen, kan ze bij het College voor de Rechten van de Mens klagen. Je zou dan best een zaak kunnen hebben.' Het leek dus wel een reclamespotje voor haar clubje. En ook een oproep om dit punt voor iemand te kunnen maken, want ze vervolgde met de uitleg: '….voor ons weegt ook het recht van arbeidsparticipatie zwaar.'
De uitspraak was dus al gedaan.
Daarom was het ook geen verrassing dat haar College deze week precies dat deed wat zij in mei al voorspelde: het weigeren van een hoofddoek bij de politie is discriminatie. Nou zeg, die zagen we niet aankomen. Alleen is de uitspraak niet bindend. Werkelijk geen hond zal het ook overnemen, omdat het simpelweg in strijd is met het neutrale uniform. Dat hele College voor de Rechten van de Mens is dus niets meer dan een politiekcorrect links clubje vol deugmensen die overal discriminatie in zien.
Het wordt dus tijd voor een Alternatief College voor de Rechten van de Mens, en ik bied mij aan als voorzitter. Net als mijn collega Van Dooijeweert zal ook ik mijn uitspraak voorafgaande aan klachten alvast publiceren. Komt-ie: pas je aan aan onze normen en waarden, houd je aan de wet en regelgeving. En als je dat hier niet bevalt, dan ga je maar weg. Dit is mijn uitspraak, hiermee moet u het doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten