jan roos

Column Jan Roos: 'BIJ1'ers gillen hier om diversiteit, maar in Afrika dat blanken daar weg moeten. Wat een gesticht!'

Geen categoriemei 03 2019, 12:00
Vandaag neemt Jan Roos in zijn column het BIJ1-bestuurslid Lynn Fokkens onder vuur. De politieke bondgenote van Sylvana Simons roept namelijk in Nederland op tot diversiteit, maar marcheert in Zuid-Afrika mee met virulente zwarte racisten die geweld tegen blanke Zuid-Afrikanen verheerlijken. "Dus voor de paar mensen die BIJ1 nog serieus namen lijkt het me nu toch wel tijd dit gesticht te verlaten," concludeert Jan.
Geen zinnig mens heeft ooit Sylvana Simons' partij BIJ1 serieus genomen. Het is een open inrichting voor lieden van verschillende pluimage. Maar ook dat soort types mogen zich natuurlijk verenigen en met allerlei onzin politiek bedrijven. Het is een beetje als die dronken vrijgezelle tante op een familiediner die zich misdraagt. Ze is volkomen bezopen, maar maakt de avond wel een beetje spannend.
Nu slaat BIJ1 nogal hard op de trom voor diversiteit. Nederland moet voor de hele wereld openstaan, iedereen een thuis bieden en daar vooral niet over zeuren. Ze noemen zichzelf dan ook anti-racisten en zien in iedereen die zich ook maar een beetje kritisch uitlaat over het multiculturele drama dat zich al decennia voltrekt als een racist. Tot zover niets nieuws onder de zon.
Alleen vandaag kwam mij een foto onder ogen op Twitter van Lynn Fokkens, voorzitter van de partij. In haar profiel staat duidelijk nogmaals vermeld dat ze een anti-racist is, voor mensen die daaraan nog zouden twijfelen. Alleen op die foto staat Lynn er net even iets anders bij. Ze draagt het rode uniform van het EFF, een rode baret en doet hun groet door een uitgestoken rechterarm met vuist de lucht in te steken.
eff petje
Lynn kijkt kwaad en strijdlustig in de camera. Er is alleen wel een probleempje met het EFF. Deze Economisch Vrijheidsstrijders van Julius Malema wil een zwart Zuid-Afrika. Alle blanken dienen het land te verlaten. Geweld schuwen deze racisten allerminst. Er worden dagelijks blanken vermoord in Zuid-Afrika uit naam van het EFF. Ook wordt er gezellig op partijbijeenkomsten het liedje “Kill the Boer” gezongen. Vrij vertaald: vermoord de blanken.
Dat juist zij daar lekker staat mee te zingen is het toppunt van ironie. In ons land, waar de oorspronkelijk inwoners blank zijn, gillen om diversiteit en in Afrika gillen dat blanken daar niet thuishoren en moeten vertrekken. Dus voor de paar mensen die BIJ1 nog serieus namen lijkt het me nu toch wel tijd dit gesticht te verlaten. En oh ja Lynn, practice what you preach. Je hebt toch wel een enkeltje geboekt, neem ik aan?
PS: Lynn, vertel maar niet aan je idool Malema dat je lesbisch bent en je moeder blank is. Dat kan je namelijk een brandende autoband om je nek opleveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten