jan roos

Column Jan Roos: "De dood of de gladiolen! Tijd voor een volksopstand, tijd voor de gele hesjes!"

Geen categoriedec 07 2018, 12:00
In zijn column van deze week breekt Jan Roos een lans voor de gele hesjes. "Ik ben het verschrikkelijk zat," zegt Roos en verwijst naar de massa-immigratie, de erosie van tradities en het wegzetten van allerlei critici als homofoob en fascistisch. Tijd om terug te slaan, vindt hij. En de gele hesjes doen precies dat.
Ik maak me steeds meer zorgen. Zoveel zorgen dat ik me afvraag of er nog wel een toekomst voor mijn kinderen in Nederland is. Alles wat we voorheen als normaal zagen binnen een rijk Westers land is niet meer normaal of afgeschaft. Maar ook daarbuiten gebeuren er onbegrijpelijk dingen. De Verenigde Naties zijn geen neutrale organisatie meer die een betere wereld voorstaat. De EU is mislukt, kost alleen maar geld en wordt met de dag dictatorialer. De NAVO verbrokkelt. En de euro is geen harde munt, maar een politieke speelbal.
In ons land zijn de grenzen afgeschaft, is er sprake van massa-immigratie die de samenleving ontwricht en gaan de poorten nog verder open met het pact van Marrakesh.
Veiligheid wordt wegbezuinigd en kan door politie en leger niet meer worden gewaarborgd. De rechtsstaat gepolitiseerd. Politiek heeft zich van de burgers afgekeerd, burgers hebben zich van de politiek afgekeerd. De overheid werkt niet meer voor ons, maar wij wel voor hen. Belastingen, btw en premies zijn verhoogd, maar je krijgt er steeds minder voor terug. Zorgverzekeringen worden steeds duurder, maar de hulp steeds schraler. Het sociale vangnet is stuk. Ouderen worden aan hun lot overgelaten. Tradities zijn opeens fout. Sommige meningen zijn verboden. Media zijn eenzijdig links. Censuur wordt gepredikt. En voor je het weet ben je racist, fascist, xenofoob, homofoob, vrouwonvriendelijk en/of een combinatie daarvan.
Ik ben het verschrikkelijk zat. Maar geef ik zomaar zonder slag of stoot op? Ga ik met de witte vlag zwaaien en verlaat ik mijn land. Dat nooit. De dood of de gladiolen. Tijd voor een revolutie. Tijd voor een volksopstand. Tijd voor de gele hesjes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten