jan roos

Column Jan Roos: De witte huidskleur bestaat helemaal niet, ik ben roze met rode stippeltjes

Geen categorieaug 31 2018, 12:00
Deze week hekelt Jan Roos het gebruik van het woordje 'wit' waar eigenlijk wordt gedoeld op een blanke huidskleur. "SJW-taal," aldus het oordeel van Jan. En bovendien zit er "een politieke agenda achter." De columnist legt uit hoe het zit.
De enige keer dat ik wit ben is ik me doodziek voel, of ben ondergesneeuwd. Verder ben ik zelfs niet wit als ik zeg dat ik wit ben. Ik ben namelijk eerder roze met rode stippeltjes, ook wel sproeten genoemd. Mij wit noemen is hetzelfde als een Chinees rood noemen. Die is ook niet rood, maar geel.
Ik ben blank. Dat is de verzamelnaam voor alle huidstinten van het blanke ras. De enige die echt wit zijn zijn albino's, maar die hebben een ziekte. En als ze niet oppassen worden ze in Afrika vermoord en in stukjes gehaakt. Hun lichaamsdelen zijn namelijk geld waard, want er worden toverdrankjes van gemaakt. Dat gebeurt door donkere mensen. Ik noem ze expres niet zwart, want dat zijn ze niet. Van het negroïde ras zijn er maar een paar echt zwarte exemplaren, want de meeste donkere huidstinten variëren van licht- tot donkerbruin. De verzamelnaam zwart dekt de lading dus absoluut niet. Vandaar dat ik de term donker gebruik.
Toch worden wij blanken tegenwoordig wit genoemd. Dat komt niet omdat mensen kleurenblind zijn geworden, maar dat is om ons te straffen. Blank zou namelijk te onschuldig klinken. En wij zijn in de ogen van deze mensen verre van onschuldig, alleen al om onze huidskleur. Of zoals Gloria Wekker, emeritus hoogleraar sociale en culturele antropologie, reeds zei: witte onschuld bestaat niet. Wat overigens één van de meest racistische opmerkingen is die ik ooit heb gehoord.
Dan denk je: ach, een klein groepje linkse gekkies. Moeten we ons daar nou om druk maken? Je zou zeggen van niet. Alleen: het is wél binnen no time gemeengoed geworden. Zo erg zelf dat het NOS het noemen van de witte huidskleur standaard heeft ingevoerd. Ik vind dat vrij heftig. Zeker toen deze SJW-taal voor het eerst expliciet werd gebruikt om de huidskleur van de massamoordenaar in Las Vegas te benoemen. En zoals ik in deze vlog al zei: het wordt uiterst selectief gebruikt. Alleen als ze een blanke negatief in het nieuws hebben wordt de huidskleur benoemd en dan ook nog eens met het activistische wit. Daar zit een politieke agenda achter.
Ach ja, hoor ik u denken, het is het NOS Journaal maar. Niet serieus te nemen staatspropaganda, waar de term nepnieuws niet eens voor volstaat. Alleen RTL Nieuws gaat nog verder. Zij gebruiken de term wit voor blank en donker voor, in dat geval, zwart.
Schermafbeelding 2018-08-29 om 16.55.29
Dus waar het blanke ras het onaardige en niet kloppende wit krijgt, krijgt het niet correcte zwart wel het vriendelijkere donker opgeplakt. Dat is dubbelop politiek-correct. Ja maar, dat is het Unilever Journaal, die moeten wel. Maar gelukkig heb je nog wel normale media zoals.. uhm. Oh ja, De Telegraaf. Oké, ook daar heeft dus het witte virus toegeslagen...
telegraafkop
Nog even en we worden ook nog allemaal extreem-rechts genoemd! *kuch*
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten