COLUMN: Jesse Klaver is de arroganste politicus van Nederland - en dat wil wat zeggen

Geen categorieokt 02 2019, 15:00
Het optreden van GroenLinks-opperhoofd Jesse Klaver tijdens het boerenprotest van 1 oktober op het Malieveld, bewijst dat hij van alle politici het meest 'met de neus omhoog' rondloopt, schrijft DDS-columnist Michael van der Galien.
Eindelijk. Ein-de-lijk. Het heeft jaren geduurd, maar gisteren liet boerend Nederland zijn tanden zien aan de politiek. Het is, maakten ze duidelijk tijdens hun demonstratie op het Malieveld (en daarbuiten), genoeg geweest zo.
Boeren moeten met respect behandeld worden. De plannen om de stikstoot-uitstoot te reduceren door de veestapel te reduceren kan slechts met één woord beschreven worden: knettergek! En de oorlog tegen stikstof is nu definitief doorgeslagen. Laat boeren gewoon met rust en geeft ze het respect dat ze verdienen. Vandaag nog. Klaar.
Het was overigens een schitterende reactie, die in heel het land op bijval kon rekenen. De Nederlandse burgers steunen de boeren massaal in hun demonstratie 'stop, tot hier en niet verder'. Er was, helaas, wel één uitzondering op de regel.
GroenLinks-leider Jesse Klaver gaf op het podium de meest vreselijke, arrogante en walgelijke toespraak ooit uitgesproken door een Nederlandse politicus. Meneer Klaver beklom het podium en liet ze vervolgens weten dat hij ze écht kapot wil maken. De toon waarmee hij sprak had iets militaristisch in zich. Het was gewoon schokkend. De arrogantie, de betweterigheid, de nep-sympathie. Kijk hieronder maar eens naar de beelden:

De meest arrogante politicus van Nederland: Jesse Klaver

https://twitter.com/Ludovicus82/status/1179018522732777474
Deze walgelijke vent herhaalde nog maar eens dat het 'echt' anders moet in de argrarische sector. Daar "ontkomen de boeren niet aan". Nee, nee, de tijden zijn veranderd, ze moeten zich maar aanpassen suggereerde de hitsige Klaver.
Halvering van de veestapel, nul output van stikstof! Weg met de boeren! Natuurlijk vergat hij erbij te vermelden dat de reden dat ze zich moeten aanpassen gevonden wordt in knettergekke partijen als GroenLinks die wensen dat de veehouderijen verdwijnen. Maar dat durfde Klaver niet eens expliciet uit te spreken. Nee, hij doet net alsof de problemen waarmee de boeren nu te kampen hebben buiten zijn macht gaan.
Het is gewoon zo. Een natuurwet. De hogepriester van de natuur, Jesse Klaver zelf, is De Boodschapper van Moeder Natuur -- de hogere macht die klaar is met het boerenleven en alle boeren uit Nederland wil jagen.
Godzijdank zijn onze boeren niet achterlijk. Zij weten best dat Klaver de vijand is -- en dat al zijn verhalen over "onontkoombare" zaken niets meer zijn dan dat: verzinsels, uitgedacht door een man die hen de vernieling in wil helpen om zijn radicaal-linkse groene plannen te realiseren. Daarom reageerden de op het Malieveld aanwezige boeren met middelvingers en boe-geroep.
En wat deed Klaver toen hij dat zag en hoorde? Juist: hij schakelde een tandje bij. Oh ja, ze mochten hem best de rug toekeren. Jawel, hij streek met zijn hand over zijn hart en gaf ze zelfs toestemming om boe te roepen en hun middelvinger op te steken. Maar weet, herhaalde hij nog maar eens: ze gaan eraan! De minachting droop er werkelijk af. Ja, dan mag je met recht de meest arrogante en walgelijke politicus van Nederland worden genoemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten