Knipsel 3

Complete stationshal Utrecht Centraal ontruimd, veel zwaarbewapende agenten aanwezig

Geen categorienov 03 2020, 19:57
In Utrecht is het centraal station ontruimd. Volgens ooggetuigen zijn er veel zwaarbewapende agenten op het station en is het hele station afgezet met rood lint. Al het treinverkeer is stilgelegd en er vliegen zelfs helikopters rond.
Het is nog onduidelijk wat er gaande is, maar op basis van deze tweets lijkt het om een mogelijke dreiging van een terroristische aanslag te gaan.
https://twitter.com/DreigingNL/status/1323696856208150538
De speciale eenheden moesten volgens mij dus uitrukken omdat de kans aanwezig is dat ook hier een aanslag zou worden gepleegd, in navolging van Wenen en Parijs.
Update 20:00 uur: Volgens de NS zou het om een bommelding gaan, maar volgens een woordvoerder blijkt dit niet te kloppen.
Het zou dus kunnen dat een passagier iets van een gesprek heeft opgevangen en daardoor een melding heeft gedaan. Of iemand sprak zelf dreigende taal over iets. De politie is in ieder geval nog opzoek naar de verdachte, die zich nog ergens in een trein zou moeten bevinden.
Update 20:05 uur: Volgens deze man zou het gaan om een treinreiziger die 'Allah Akbar' zou hebben geroepen en met een vuurwapen rondloopt. Ook zou hij een pakketje hebben achtergelaten waar de Explosieven Opruimingsdienst voor ingeschakeld moest worden.
https://twitter.com/Sotiridi1/status/1323699495276863488
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten