Terreurexpert Van Ostaeyen legt schuld bij Macron: 'Zijn uitspraken hebben mogelijk tot deze aanslagen geleid'

Terreurexpert Van Ostaeyen legt schuld bij Macron: 'Zijn uitspraken hebben mogelijk tot deze aanslagen geleid'

Terreurexpert Pieter van Ostaeyen in 2016. Screenshot via YouTube-kanaal ECRgroupEU

Na de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty veroordeelde president Macron de islamistische terreuraanslag en verdedigde hij de publicatie van spotprenten van Mohammed. En nu legt 'terreurexpert' Pieter Van Ostaeyen de schuld voor de aanslagen die daarop volgden bij Macron. Die had zich kennelijk maar niet zo moeten uitspreken, want daar krijg je doden van.

Ik begrijp niet hoe iemand, en al helemaal een 'terreurexpert', nu met de vinger naar Macron durft te wijzen. Dan heb je ze echt niet op de rij.

Het zal best dat men door de uitspraken van Macron nóg een paar terreuraanslagen wilde gaan plegen, maar het zijn juist die eerdere aanslagen en onthoofdingen die ervoor hebben gezorgd dat Macron op z'n strepen is gaan staan. Dus wat wil die Van Ostaeyen nou precies met z'n observatie? Had Macron maar z'n bek moeten houden en hopen dat er niet weer een islamist flipt om een cartoon?

Volgens Van Ostaeyen zou het zomaar kunnen dat er nog meer eenlingen geïnspireerd zijn geraakt door Macron en daarom meer aanslagen willen plegen. Toch denkt hij dat het wel meevalt, deze terreurexpert, want 'vanwege de lockdowns kunnen daders minder slachtoffers maken'. Ja, vast.

De verantwoordelijkheid voor die aanslagen ligt volledig bij de extremisten en bij diegenen die ze dergelijke denkbeelden en overtuigingen hebben meegegeven. Of is de politie straks ook verantwoordelijk voor nieuwe aanslagen omdat ze een vorige terrorist hebben afgeschoten? Zo ken ik er nog wel een paar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer