Conchita Wurst geeft toe na chantage ex-vriend: "Ik ben al jaren hiv-positief"

Conchita Wurst geeft toe na chantage ex-vriend: "Ik ben al jaren hiv-positief"

De winnaar van het Eurovisie Songfestival in 2014 blijkt al jaren rond te lopen met hiv AIDS.

Drag queen Conchita Wurst (of eigenlijk: Thomas Neuwirth) heeft op Instagram bekend gemaakt dat hij jaren geleden al te horen heeft gekregen van zijn artsen dat hij hiv-positief is. Dat nieuws werd lange tijd niet gedeeld met het publiek omdat hij dit een zaak van zichzelf vond.

"Ik wilde het tot nu toe om een ​​paar redenen niet openbaar maken, ik wil er hier slechts twee noemen: de belangrijkste was mijn familie, die me sinds dag één onvoorwaardelijk heeft gekend en gesteund. Ook mijn vrienden weten het al een poos en zij behandelen me op zo'n manier die ik iedereen zou toewensen," aldus de artiest. "Ten tweede is het informatie waarvan ik geloof dat deze vooral relevant is voor mensen met wie ik mogelijk seksueel contact heb."

Maar: daar kwam onlangs verandering in omdat een ex-vriend hem ermee chanteerde.

"Ik wil niemand de macht geven om me bang te maken en mijn leven in de toekomst te beïnvloeden," aldus Conchita/Thomas. Door dit nieuws nu zelf naar buiten te brengen hoopt de artiest dat er minder vooroordelen zullen bestaan over mensen die aan deze vreselijke ziekte lijden (die overigens tegenwoordig een stuk beter te behandelen is dan vroeger).

https://instagram.com/p/BhmiEn7hw58/?utm_source=ig_embed

Tenslotte laat Conchita/Thomas weten dat, hoewel de informatie over zijn hiv-status nieuw kan zijn voor mensen, zijn "algehele status" dat niet is. Hij is, schrijft hij, "gezond en wel, en ik ben sterker, gemotiveerder en bevrijd dan ooit."

Twee jaar geleden werd bekend dat de wereldberoemde acteur Charlie Sheen ook al jaren hiv-positief is. Hij kwam toen naar buiten met dat nieuws omdat hij publiekelijk aangevallen werd, en hij daar genoeg van had. In bepaalde opzichten lijkt zijn verhaal dus op dat van Conchita/Neuwirth.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties