vlcsnap 2021 06 07 12h01m42s337

Coördinator inkoop mondkapjes gooit Van Lienden voor bus: 'Zijn kapjes hadden we niet nodig'

Geen categoriejun 08 2021, 9:00
''De meeste mensen deugen, maar ja niet iedereen.'', aldus Rob van der Kolk. De voormalig coördinator van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) velt een dodelijk oordeel over de handelswijze van Van Lienden. Het CDA-lid heeft flink kunnen cashen tijdens deze crisis, terwijl zijn mondkapjes helemaal niet nodig waren. Door druk van het ministerie van VWS is het LCH uiteindelijk overstag gegaan.
Na een matig interview bij het programma Buitenhof, waar Van Lienden allesbehalve sterk overkwam, mengt de voormalig mondkapjes-coördinator van het ministerie van VWS zich ook in de discussie. Bij het radioprogramma Met het oog op morgen hekelt hij de handelswijze van de CDA'er en uit hij stevige kritiek op het departement van stuntelaar Hugo de Jonge.
https://twitter.com/NPORadio1/status/1402019711332855811?ref_src=twsrc%5Etfw
In het gesprek haalt Van der Kolk hard uit naar Van Lienden. Hij heeft feitelijk gewoon iedereen lopen bedriegen, en vanaf het begin af aan alleen maar gedacht aan winst maken. De coördinator liet het niet na om een sneer uit te delen: "De meeste mensen deugen, maar niet iedereen. En dan kunt u denk ik heel goed invullen wie ik bedoel."
https://twitter.com/NPORadio1/status/1402016232212209667?ref_src=twsrc%5Etfw
Vanaf het begin af aan had Van der Kolk geen vertrouwen in Van Lienden. Hij haalde rare fratsen uit en hield zich niet aan afspraken. Van Lienden had namelijk gelogen over het tekenen van een convenant waarin onder meer een geheimhoudingsverklaring stond en waarin stond dat partijen zonder winstoogmerk zouden werken - inmiddels weten we dat Van Lienden en consorten het zeer zeker niet 'om niet' deden.
Het ergste van allemaal is nog wel dat de mondkapjes van Van Lienden helemaal niet nodig waren. Door druk van buitenaf - Hugo's ministerie, aldus Van der Kolk - heeft de CDA'er mazzel gehad:
"Je zit in een dilemma: wil je 98 of 99 procent zekerheid. Wij vonden dat 98 procent prima was. Maar het ministerie wilde 99 procent. Zij zeiden: kopen, kopen, kopen. En wij zeiden: het is niet nodig."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is inmiddels duidelijk wat een smerige zaak dit is geworden: het ministerie van VWS heeft oerdom gehandeld én naast de verspilde 100 miljoen aan de lucratieve mondkapjeszwendel van Van Lienden heeft het ministerie iets meer dan 5 miljard euro verkwanseld in deze crisis. Daarnaast blijkt Van Lienden gewoon een enorme opportunist te zijn, die zelfs middenin een grote gezondheidscrisis over lijken gaat voor een miljoenendeal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten