Corrupte gemeente koopt klokkenluider af

Corrupte gemeente koopt klokkenluider af

Hoe corruptie het beste tegen te gaan? Door gewoon wat meer corruptie er tegen aan te gooien, natuurlijk!

Misschien dat dit u niet logisch in de oren klinkt, maar de gemeente Terschelling denkt daar toch echt anders over:

De gemeente Terschelling heeft 155 duizend euro betaald aan een klokkenluider zodat deze zou opstappen. De klokkenluider, een accountant, maakte melding van een boekhoudschandaal. Het vertrek van de accountant voltrok zich onder het bewind van de VVD'er Rob Bats, die onlangs afscheid nam als interim-burgemeester op Terschelling.

Volgens De Telegraaf, dat zich op de Volkskrant baseert, weigerde de accountant om een vordering "linksom of rechtsom" aan te passen. De 'oplossing'? Hij werd snel met "buitengewoon verlof" gestuurd. Zo, steek die 1,5e ton maar in je zak, veel plezier ermee!

Oh, en vanaf nu: kaken op elkaar houden, niets zeggen, mondje dicht houden. Maar dat spreekt voor zich.

[caption id="attachment_101167" align="aligncenter" width="300"]Zo vreemd, dit soort verhalen over corruptie! Nederlandse politici staan er immers om bekend dat ze schoner dan schoon zijn! Oh wacht. (Klik op het plaatje om meer te lezen) Zo vreemd, dit soort verhalen over corruptie! Nederlandse politici staan er immers om bekend dat ze schoner dan schoon zijn! Oh wacht. (Klik op het plaatje om meer te lezen over corrupte politici)[/caption]

Vervolgens liet de gemeente weten dat de accountant weg moest omdat hij "niet goed functioneerde." Vandaar natuurlijk ook dat hij een enorme bonus mee kreeg. Dat doe je altijd als mensen er een enorme puinhoop van maken, nietwaar?

Nou ja, gezien de wijze waarop het er aan toe gaat in de politiek - niet alleen op Terschelling, maar ook in de rest van het land - is dat scenario misschien nog niet eens zo dom bedacht van de gemeente. De politiek staat er immers om bekend dat incompetentie beloond wordt. Burgers zouden er dus zomaar kunnen intrappen. En daar komt bij: wie gelooft nou dat Nederlandse politici corrupt zijn? Niemand toch? Nou dan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer