LOL! Criticaster Maarten van Rossem weigert rol 'criticaster' in nieuw programma John de Mol!

Geen categoriefeb 16 2019, 18:00
Criticaster Maarten van Rossem, die altijd overal wat van vindt, heeft bedankt voor de rol van 'afkraker' in een mogelijk programma van John de Mol! Deze opmerkelijke weigering van Van Rossem om zijn hobby tot betaald werk te maken doet ons toch wel achter de oren krabben. Waarom zou hij het niet doen? Volgens Van Rossem wil hij het imago dat hij als criticaster heeft niet 'nog verder versterken' zo valt te lezen in Het Parool.
John de Mol vroeg Van Rossem dus voor een rol in een nieuw programma, waarbij hij aan het einde van het programma alles dat ter tafel kwam nog eens van een flinke nabrander zou voorzien. Perfect voor Van Rossem dus. Dat is eigenlijk hoe we hem kennen: uiterst kritisch, soms genuanceerd. Maar vooral heel erg goed in het volledig afzeiken van zaken waar hij het niet mee eens is. Jammer dus dat hij bedankt voor deze, voor hem natuurlijk aangemeten, rol!
Dat Van Rossem een criticaster is moge duidelijk zijn. Dat zijn kritiek soms hout snijdt evenzo, maar we kennen hem ook van de bijzondere opmerking dat 'Nederlanders niet al te snugger' zijn. Tja, wellicht waar, maar niet zo lief natuurlijk. Kritiek is mooi, maar dan moet die kritiek wel iets zijn waar de anderen iets mee kunnen. Want kritiek hebben is één ding, maar alternatieven oplossingen aanbieden is weer iets heel anders!
Tot zover is het dan ook vreemd dat Van Rossem de positie afwijst. Immers heeft hij altijd op alles kritiek. Zo vindt hij het geen probleem om ngegeneerd christenen te bashen. Of alleen de negatieve aspecten van de Amerikaanse president Donald Trump op te lepelen. Of de uiterst eenzijdige 'analyse' van het fenomeen Thierry Baudet, die hij een 'kletsmajoor' noemde. Tja, welke politicus is dat niet?
Gelukkig zijn er ook nog lichtpuntjes. Zo vindt hij dat Zwarte Piet niet racistisch is en hadden we hem graag in de rol van 'afkraker' bij John de Mols programma's gezien. Immers is dat het handelsmerk van Van Rossem. Dat hij zich nu snel uit die positie tracht te manoeuvreren is wel een beetje slappe koffie. Kom op Maarten, dit is jouw rol! Ga ervoor! Behalve deze zaken heeft hij overigens een geweldige serie opgenomen in samenwerking met RTV Utrecht genaamd 'Van Rossem vertelt'. Een aanrader!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten