Knipsel4

D66- en GroenLinks-raadsleden liken 'grap'-tweet: 'PVV'ers en FVD'ers besmetten met coronavirus'

Geen categoriemrt 01 2020, 19:00
GroenLinks-raadslid Niels Jeurink in Kampen en Annemarie den Daas, raadslid voor D66 in Hilversum, gaven allebei een 'like' voor een 'grappige' (inmiddels verwijderde) tweet van Arjan Harlaar: 'Mocht ik besmet raken met het coronavirus dan ga ik naar elke FvD èn PVV bijeenkomst.'
De tweet, verstuurd op 27 februari, kreeg natuurlijk behoorlijk wat reacties en meer dan 10.000 'vind-ik-leuks'. Twee van die mensen die dit ook leuk vonden, blijken dus raadsleden voor GroenLinks en D66 te zijn. U weet wel, deugmensen met een voorbeeldfunctie.
Oplettende Twitteraars spraken de beide figuren aan op hun 'like', die wordt namelijk (terecht) geïnterpreteerd als 'ik vind dit een leuke grap'. Het duurde echter enkele dagen voor ze reageerden op alle commotie. Het lijkt erop dat ze eerst advies hebben moeten vragen over hoe ze zichzelf hier onderuit konden lullen. Sterker nog, beide lijken hetzelfde advies te hebben gekregen! Kijk maar:
Doorzichtiger kan het haast niet. Ze vonden het allebei wel degelijk leuk en ze weten ook heus wel dat een 'like' kan worden opgevat als steun voor de inhoud van de tweet (en al helemaal als je een voorbeeldfunctie hebt, Niels Jeurink, met je 'persoonlijk'). Dus nee, ze wensen het iemand niet toe maar wekken wél de indruk dat ze het héél leuk zouden vinden als het echt zou gebeuren. Die indruk versterken ze overigens zelf, want ze geven alleen aan hoe hun 'like' niet opgevat moet worden, maar niet hoe het wel opgevat moet worden. Als ze dat eerlijk zouden toelichten, konden ze zichzelf niet meer met droge ogen verdedigen. Triest volk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten