D66-Kamerlid Wassila Hachchi vertrekt met de noorderzon, en laat een hoop raadsels achter

Geen categoriejan 23 2016, 11:00
Van de één op de andere dag was D66-Kamerlid Wassila Hachchi ineens vertrokken, naar verluidt om voor Hillary Clinton te werken. Er zijn echter een aantal dingen die lastig te rijmen vallen.
Zonder al teveel aankondiging vantevoren én van de ene op de andere dag was D66-Kamerlid Wassila Hachchi ineens vertrokken. Naar eigen zeggen ging ze het nationale parlement verruilen voor een topfunctie bij Hillary Clintons presidentiële campagne. Maar aan die lezing wordt opzichtig getwijfeld. Politiek verslaggever Jos Heymans van RTL schrijft:

Een overhaast vertrek. Hachchi ruimt zelfs haar werkkamer niet op; dat moeten uiteindelijk haar medewerkers doen. De dozen staan ingepakt in het Kamergebouw. Hachchi reageert op geen enkel telefoontje, appje of sms'je. Ze hebben bij D66 geen idee of ze haar spullen ooit komt ophalen. Die worden, noodgedwongen, per koerier naar haar huis gestuurd.

De fractie krijgt geen kans om afscheid van haar te nemen, de Kamer ook niet. Als haar ontslagbrief in de vergaderzaal door Kamervoorzitter Arib wordt voorgelezen, wat de gewoonte is, schittert Hachchi door afwezigheid. Een unicum. Een Kamerlid is altijd aanwezig op zijn of haar afscheid. Tenzij je ziek bent of met knallende ruzie vertrekt, maar daar is geen sprake van.

Heymans beschrijft de bijzonder snelle gang van zaken. Zondag krijgt D66-fractievoorzitter een telefoontje van Hachchi; ze wil met hem spreken. Maandag meldt ze hem te willen stoppen als Kamerlid en dinsdag komt de ontslagbrief. Maar Wassila is dan al weg; haar medewerkers moeten haar kantoor ontruimen, want zelf is ze ineens in geen velden of wegen meer te bekennen. Alle persoonlijke items die daar stonden moeten - bij gebrek aan een andere oplossing - naar haar huis gestuurd worden. Noch haar fractie, noch de Kamer als geheel kan afscheid nemen. Wassila was gewoon in één keer weg.
Naar Amerika om voor Clinton te werken? De Democraten bevestigen Hachchi's komst niet. En dus wordt er druk gespeculeerd wat er aan de hand is...

Onder Nederlandse Amerika-deskundigen wordt inmiddels gesproken van een ’onzinverhaal’ van de politica, waarbij overeenkomsten worden gezien met de affaire rond PvdA’er Peter Rehwinkel. Deze burgemeester van Groningen maakte in 2013 zijn vertrek bekend en beweerde een baan in Barcelona te hebben gekregen als rampenmanager bij het internationaal verbond van gemeenten. De functie bleek echter niet te bestaan.

Ook op Twitter is de raadselachtige verdwijning van Hachchi opgemerkt, en het gesprek van de dag:
https://twitter.com/CarlaWijn/status/690809727970836480
https://twitter.com/locuta/status/690806313215983616
Wat denk jij dat er aan de hand is met dit - inmiddels voormalige - D66-Kamerlid?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten