Sigrid Kaag-docu: door D66 gretig misbruikt belastinggeld voor gratis politieke reclame

Sigrid Kaag-docu: door D66 gretig misbruikt belastinggeld voor gratis politieke reclame

Sigrid Kaag in haar VPRO-documentaire. Bron: Screenshot VPRO.

De NPO wordt weer eens in dienst gesteld van de moraalridders van D66. Vanavond kan heel Nederland genieten van de "mateloos populaire" Sigrid Kaag - de door D66 gedoodverfde premierskandidaat. Doet de NPO er wel verstandig aan om uitgerekend nu een documentaire uit te zenden van een Tweede Kamerlijsttrekker? Natuurlijk niet.

Niemand zit er echt op te wachten, behalve de zelotische achterban van D66 die er heilig van overtuigd zijn dat Sigrid Kaag de nieuwe premier van Nederland gaat worden - en dat terwijl haar partij op 13 zetels in de peilingen staat: de documentaire "Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof" die de VPRO gisteravond laat uitzond op NPO2.

D66 als partij schiet er weinig mee op dat uitgerekend nu de documentaire verschijnt. Zo vlak voor de verkiezingen levert het meer kritiek op dan dat mensen geïnspireerd raken door de documentaire. Toch maakt de partij gretig gebruik van het beeldmateriaal. Zij zien dit, logischerwijs, als mooie gratis reclame.

?ref_src=twsrc%5Etfw

De NPO doet er echter niet verstandig aan om nu deze documentaire uit te zenden. Hadden ze dit niet eerder kunnen uitzenden? Afgelopen zomer was een veel handiger moment geweest. Of wellicht later? Er zijn ook zeeën van tijd ná 17 maart. De NPO is al allesbehalve objectief, en ze doen er vrij weinig aan om dit imago te verbeteren of te ontkrachten. Sterker nog: ze rammen nog even een eenzijdige D66-documentaire door ons strottenhoofd.

Vanavond zitten in ieder geval alle nog overgebleven D66'ers lekker te smullen om de documentaire over Sigrid Kaag. Ja, alle honderd. De rest van Nederland had vermoedelijk gehoopt op een wat interessantere keuze voor een documentaire-onderwerp. Maar ja: zo rolt de bevooroordeelde NPO.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties