D66'er opent aanval op FVD in het Parool: "Misselijke focus op ras!"

D66'er opent aanval op FVD in het Parool: "Misselijke focus op ras!"

Ach gossie.

D66-Kamerlid Jan Paternotte heeft op-ed gepend voor het Parool waarin hij hard uithaalt naar... Forum voor Democratie, Thierry Baudet en dan met name Theo Hiddema. Volgens meneer de nepdemocraat focust de partij zich namelijk steeds meer op 'ras.' En daar wordt hij bijkans misselijk van.

De trigger? Theo Hiddema die onlangs het woord "neger" in de mond nam in de Tweede Kamer. Vervolgens pakt Paternotte (inderdaad, de neef van TPO'er Bas Paternotte) er nog een paar voorbeelden van volgens hem niet-politiekcorrecte uitspraken bij en schrijft hij:

Ik noemde de teksten van Hiddema op Twitter een voorbeeld van de steeds misselijker wordende focus op ras bij het Forum voor Democratie. Holman legde uit dat zijn generatie - en die van Hiddema - nu eenmaal over 'negers' praat, en hij dat eigenlijk een stuk minder denigrerend vindt dan 'zwarte'.

Maar dat voorbeeld van "neger" was slechts een minieme aanleiding. Paternotte heeft namelijk nog veel meer om over te klagen:

Het begon met Baudet die tijdens de Tweede Kamercampagne zei te vrezen voor 'homeopathische verdunning' van het Nederlandse volk, als gevolg van immigratie. Er ontstond direct ophef, maar Baudet vond alle kritiek onzin.

Daarna beweert Paternotte met droge ogen dat dit soort uitspraken "dog whistles, hondenfluitjes" worden genoemd in de Verenigde Staten. Wat dat inhoudt?

"Bedoeld om te appelleren aan halfbewuste gevoelens van wantrouwen tegen een bepaalde groep, om hun geloof of hun huidskleur."

Wat hij bedoelt is: Baudet en Hiddema gebruiken nauwelijks verhullende racistische uitspraken waarmee ze Nederlanders aanspreken die, hoewel ze zich er niet van bewust zijn, stiekem racistisch tot op het bot zijn.

Waarom Paternotte nu met deze goedkope aanval komt en dan ook nog eens in een Amsterdamse krant? Simpel: Forum voor Democratie doet volgend jaar mee met de gemeenteraadsverkiezingen in de hoofdstad. Paternotte ziet dat FVD razendsnel in de peilingen stijgt en is doodsbang dat 'zijn' D66 straks de macht verliest in Amsterdam. Want ja, FVD is door zijn steun voor het referendum wel degelijk een alternatieve keuze voor ontevreden D66'ers -- en zeker voor studenten, die misschien wel de belangrijkste achterban vormen van die partij.

Kortom, Paternotte speelt gewoon een politiek spel. Dat hij de 'racisme-kaart' gebruikt om dat spel te winnen is dieptriest en beschamend, maar ach, eigenlijk had je niet anders verwacht van een D66'er.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties