Daar gaan we! Pieter Omtzigt EIST opheldering: 'Kiezers gaan over installatie Kamerlid, niet een verkenner!'

Daar gaan we! Pieter Omtzigt EIST opheldering: 'Kiezers gaan over installatie Kamerlid, niet een verkenner!'

Screenshot van GeenStijl-Twittervideo over ziekenhuisarts in Uden ivm coronavirus.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt uitte zich vandaag vlak voor zijn beëdiging bijzonder kritisch over de gang van zaken in het formatieproces. Volgens Omtzigt bepalen de kiezers wie er wordt geïnstalleerd als Kamerlid, en niet de verkenners. Omdat we na zeven dagen nog geen opheldering hebben over de notitie heeft Omtzigt het vermoeden dat er dingen verborgen houden.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Voor het eerst sinds "functie elders"-gate is de overspannen CDA'er Pieter Omtzigt weer in Den Haag. Zoals verwacht uitte het Enschedese Kamerlid zijn grote ongenoegen over de Haagse gang van zaken, waarin zijn functie kennelijk een hoofdrol speelt.

Omtzigt toont zich er verbolgen over. Want wat er bij het formatieproces gebeurde is helemaal niet aan de Haagse bobo's, maar gewoon aan de Nederlandse kiezer:

"De kiezers gaan over wie er hier geïnstalleerd worden als Kamerlid. Daar gaat géén verkenner over. Daar gaat géén fractievoorzitter over. Daar gaat géén ambtenaar over. Daar gaan de kiezers in Nederland over! Dit was een affront voor de Nederlandse kiezers. En ik had gedacht dat we daar binnen 24 uur opheldering over zouden krijgen wie dat gedaan had. Het feit dat we nu zeven dagen verder zijn betekent dat er ergens iets verborgen blijft. Want deze notitie IS niet geschreven, iemand heeft deze notitie geschreven. Er is hier geen spooktypemachine in Den Haag. Er is iemand in Den Haag die getypt heeft: 'positie Omtzigt: functie elders'. Dat hoort niet.”

Duidelijke taal van een zichtbaar geërgerde Omtzigt. Het lijkt erop dat Omtzigt niet zal rusten tot duidelijk wordt wie er over zijn positie heeft geroddeld. En Omtzigt kennende zal hij wél de onderste steen boven krijgen. Jammer genoeg doet de CDA'er zelf niet mee aan het debat vanmiddag, en kan hij onoprechte lui als Mark Rutte, Sigrid Kaag, Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma daarom niet flink roosteren. Hopelijk nemen andere Kamerleden die honneurs dan maar voor hem waar!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties