Daar gaan we weer: 'vluchtelingenkamp' Frankrijk afgebrand na rellen tussen Koerdische en Afghaanse 'asielzoekers'

Geen categorieapr 11 2017, 10:00
Wat zijn deze mensen toch een geweldige verrijking voor Europa zeg!
Ik begrijp echt niet waarom steeds meer mensen roepen dat de vluchtelingencrisis maar eens beëindigd moet worden en dat Europa ervoor moet zorgen dat nepasielzoekers niet meer massaal naar het Oude Continent kunnen komen. Ik bedoel maar, dit soort kleine akkevietjes horen er toch gewoon bij?

Na de rellen in een vluchtelingenkamp in het Franse Grande-Synthe, is het complex in de nacht van maandag op dinsdag grotendeels afgebrand. Tien mensen raakten bij de schermutselingen gewond.

De 'rellen' -- ik zou ze eerder een uit de hand gelopen theekransje noemen -- ontstonden nadat zwaar getraumatiseerde en vooral ook heel zielige Koerdische en Afghaanse 'vluchtelingen' elkaar de oorlog verklaarden. Ik bedoel: toen zij een klein meningsverschil hadden. Daarbij trok één van de betrokken asielzoekers per ongeluk een mes, wat voor enigszins overtrokken reacties zorgde van de andere vluchtelingen. Heel begrijpelijk natuurlijk, die mensen hebben zoveel geweld gezien dat hun trauma's meteen loskomen als ze een wapen zien.
[caption id="attachment_164301" align="aligncenter" width="637"]Screen Shot 2017-04-11 at 10.12.34 Screenshot BBC video[/caption]
In de algehele malaise was er iemand die blijkbaar onbewust (zal nooit bewust zijn gegaan!) een BBQ-set omver liep, waarna er brand uitbrak.
Het meest trieste aan dit verhaal is dat de houten huisjes waar de vluchtelingen in woonden zijn afgebrand. Die huisjes zijn gebouwd door Artsen Zonder Grenzen. Eerder woonden de vluchtelingen in tenten, maar dat was natuurlijk wat koud en onprettig. Nu hebben die arme, vreedzame mensen dus helemaal niets meer.
[caption id="attachment_164302" align="aligncenter" width="635"]Screen Shot 2017-04-11 at 10.12.42 Screenshot BBC video[/caption]
Zo. Dat was de NOS-samenvatting van deze actie. Nu de DDS-versie: een stel achterlijke kansenparels hebben weer eens aangetoond dat ze zich niet kunnen gedragen. Nadat Koerdische en Afghaanse nepasielzoekers elkaar in de haren vlogen, en uiteindelijk zelfs een mes gebruikten in een poging om de tegenstander uit te schakelen, stak één of andere gek het vluchtelingenkamp in de fik. Als gevolg daarvan moesten zo'n duizend tot vijftienhonderd mensen in veiligheid worden gebracht door de Franse autoriteiten. Toen die mensen eenmaal in veiligheid waren gebracht brandde het hele vluchtelingenkamp af. En dat dus met dank aan een horde nepasielzoekers die blijkbaar maar niet willen begrijpen dat hun pathetische oorlogjes uitgevochten moeten worden in het Midden-Oosten en niet in Europa.
Is het niet geweldig, dit soort cultuurverrijking van kansloze nepvluchtelingen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten