Knettergek Trouw: eigen schuld, dikke bult! 'Isolement afgewezen asielzoekers reden terrorisme'

Geen categorieapr 11 2017, 11:00
De linkse krant bewijst maar weer eens de leider van wegkijkend Nederland te zijn.
De politiekcorrecte krant Trouw weet het zeker: uitgeproduceerde asielzoekers plegen alleen maar aanslagen omdat ze gefrustreerd en zielig zijn. Door hun onzekere situatie weten deze arme mensen zich geen raad meer. En, tja, dan kunnen er nu eenmaal rare dingen gebeuren. Om dat punt hard te maken citeert de krant een wegkijkende, politiekcorrecte hoogleraar, Jean Tillie van de Universiteit van Amsterdam (hoe kan het ook anders):

Als je kijkt naar radicalisering in landen als Frankrijk, Duitsland, Zweden en ook Nederland, dan zie je volgens hem dat sociaal isolement een van de grote oorzaken is. “Het gebrek aan vrienden leidt tot radicalisering én criminalisering.” En dat laatste kenmerk komen we zo vaak bij de terreurdaders tegen. Vaak hebben ze na een isolement een criminele geschiedenis opgebouwd, die de drempel tot terreur afvlakt.

Ah ja, het heeft natuurlijk niets te maken met hun religieuze en politieke denkbeelden! Welnee, deze terroristen zijn de werkelijke slachtoffers.
Nou zou je denken dat je dit 'probleem' kunt oplossen door uitgeproduceerde asielzoekers gewoon eruit te gooien, maar volgens Tillie is niets minder waar. Hij heeft namelijk besloten dat dit "bijna onmogelijk" is. En dus:

"Ze moeten contact houden met gevluchte landgenoten, maar ook met vertegenwoordigers uit de Nederlandse maatschappij. Zo krijgen ze in ieder geval niet het gevoel dat ze worden buitengesloten."

Met andere woorden, uitgeproduceerde asielzoekers moeten alsnog onderdeel gemaakt worden van de Nederlandse (of Duitse, of Zweedse) samenleving. Zo, probleem opgelost.
Je zou erom lachen als het niet zo ontstellend triest was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten