Dakloze man die sterren van hemel speelde op straatpiano krijgt nóg een geweldig cadeau

Geen categoriejul 10 2015, 20:00
Kun jij je Donald nog herinneren? De dakloze man die onlangs in het nieuws kwam omdat hij de sterren van de hemel speelde op een straatpiano?
Zoals onze Tim toen al berichtte maakte hij een enorme indruk op - nou ja, op iedereen. Hij ging kalmpjes achter de vleugel zitten en gaf werkelijk een fantastisch live concert weg. Hier is zijn optreden nog een keer (ik kan er geen genoeg van krijgen):
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/Homeless-Man-Plays-Piano-Beautifully-Sarasota-FL-ORIGINAL.mp4"][/video]
.
Donald de zwerver werd door zijn fantastische muziek in weinig tot geen tijd een echte held. Hij kreeg bijzonder veel media-aandacht, de video van hem werd in een mum van tijd honderdduizenden keren gezien door mensen (en nu door miljoenen mensen). De tieners die zijn 'optreden' filmden begonnen vervolgens een crowdfundingsactie waarmee ze hem een dak boven zijn hoofd hopen te kunnen geven. Op dit moment hebben zij al meer dan $40.000 ingezameld (het doel is $50.000).
Dat is geweldig, maar het verhaal wordt nóg mooier. Een universiteit in Michigan, Spring Arbor University, heeft namelijk besloten om Donald de kans te geven om zijn opleiding - waar hij 22 jaar geleden mee stopte - af te maken. Ze bieden hem een volledige beurs aan, wat betekent dat hij niets hoeft te betalen.
In 1993 studeerde Donald aan dezelfde universiteit, maar helaas kon hij zijn opleiding vanwege geldgebrek niet afmaken. Vervolgens nam verschillende banen en trouwde hij. Zijn leven veranderde radicaal toen hij in 1998 zijn vrouw verloor. Hij werd verslaafd en gooide zijn leven feitelijk weg.
Nu krijgt hij dus een tweede kans. Hij wordt daarin bijgestaan door een 'levenscoach' en een afkickkliniek die hem van de alcohol af probeert te helpen. Als hij daar in slaagt kan hij, op 51-jarige leeftijd, wellicht toch nog iets bijzonder moois van zijn leven maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten