Dat werd tijd: kabinet wil af van experimenten op apen

Geen categoriejun 02 2018, 21:00
Weg met proeven.
Minister Van Engelshoven (OC&W) is eindelijk van plan om iets te doen aan experimenten op apen. Op dit moment worden er nog steeds proeven op apen gedaan in het Biomedical Primate Research Centre in Rijswijk -- en in een aantal andere centra. Wat de minister betreft komt daar binnenkort een einde aan. Geen proeven meer op apen.
Rosella d’Angeli, campagneleider van Een DIER Een VRIEND, laat terecht blij weten aan BlikOpNieuws.nl dat de organisatie bijzonder blij én trots is. Een DIER Een VRIEND zet zich namelijk al jaren in voor de arme apen in deze proefcentra. "Wij zijn ongelooflijk blij en kunnen het niet geloven dat er eindelijk na zoveel jaren een minister is die de eerste stap naar een afbouw daadwerkelijk durft te zetten. Natuurlijk zullen we er bovenop blijven zitten tot de laatste aap vrij is en de poort van het BPRC voorgoed sluit," aldus deze dame.
Het gebeurt minder vaak dan ik zou willen, maar zo heel af en toe doet dit kabinet toch echt iets waarvan je denkt, 'Zo, dat is goed gedaan.' Zulks is nu het geval. Deze arme apen hadden al lang vrijgelaten moeten worden -- nou ja, gered moeten worden, want de kans dat ze het in het wild redden in hun eentje is natuurlijk vrij klein. Maar ze kunnen wel degelijk gered worden en ondergebracht worden op een mooie locatie waar ze de rest van hun leven buiten kunnen spelen en weer apen kunnen zijn (in plaats van medische experimenten).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten