De 5 beste muziekalbums van 2016

Geen categoriedec 25 2016, 17:00
Hoewel 2016 een bijzonder onrustig jaar was met zowel heel goed slecht als heel veel goed nieuws, gebeurden er natuurlijk ook mooie niet-politieke dingen. Er verschenen fantastisch mooie films in de bioscoop en ook werden er werkelijk fantastische muziekalbums uitgebracht.
Vandaag aandacht voor het laatste: de beste muziekalbums van 2016!
5. Beyoncé: Lemonade
Met het album Lemonade bewees Beyoncé Knowles dat zij écht de populairste en mogelijk béste popdiva van het moment is. Het album was vernieuwend, rauw, en vernieuwend. Daar kunnen een hoop andere artiesten nog wat van leren: te vaak herhalen ze zich gewoon jaar na jaar. Beyoncé zit, daarentegen, nooit stil.
4. John Raymond: Real Feels
John Raymond is niet eens bijna zo bekend als Beyoncé, maar dat betekent niet dat hij niet een fantastisch album heeft afgeleverd met Real Feels. Met dit album bewijst Raymond dat Jazz-muziek nog lang niet dood is. Sterker nog, het genre is springlevend!
3. Radiohead: A Moon Shaped Pool
Radiohead is terug van weggeweest! Het was vijf jaar geleden dat de band voor het laatst een album uitbracht. In 2016 veranderde dat met het geweldige (hoewel behoorlijke donkere) A Moon Shaped Pool. Deze mannen raken onderhand een beetje op leeftijd, maar wat kunnen ze nog altijd geweldige, creatieve muziek maken.
2. Leonard Cohen: You Want It Darker
Helaas, 2016 is het jaar waarin Leonard Cohen kwam te overlijden. Gelukkig liet hij de wereld een geweldige erfenis na. Voor christenen vertelt You Want It Darker het verhaal van Jacob die met God worstelde -- met dit verschil dat hij zich in de versie van Cohen overgeeft. Voor de niet-gelovige is het album wel beschreven als "een ongemakkelijke beschrijving van de futiliteit van het leven." Hoe dan ook is het een geweldig album.
1. David Bowie: Blackstar
Ik heb even getwijfeld tussen de nummers één en twee: wie verdiende het meer, Bowie of Cohen? Uiteindelijk koos ik dus voor Bowie. Niet omdat Cohen het minder verdiende, maar omdat ik Bowie zelf een meer inspirerend figuur vind. Met name Bowie's creativiteit en zijn talent om zichzelf steeds weer opnieuw uit te vinden is, zeker in deze tijd, een voorbeeld voor ons allemaal. Helaas overleed deze muzikale grootheid op veel te jonge leeftijd.
Net als met Cohen geldt gelukkig dat zijn laatste album een enorm meesterwerk was. Blackfish is een fantastisch album waar je uren en uren en uren naar kunt luisteren zonder je ook maar één moment te vervelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten