Communistische paus weet het zeker: kerst wordt verpest door materialisme

Geen categoriedec 25 2016, 18:00
Paus Franciscus vindt dat Kerst veel te materialistisch is geworden. Daardoor zouden wij geen oog meer hebben voor de minder bedeelden.
Dat paus Franciscus een marxist pur sang is wisten we al. Toch zou het wel prettig zijn als hij zijn marxistische denkbeelden af en toe voor zich houdt, zeker op feestdagen. Maar nee hoor:

Paus Franciscus vindt dat Kerstmis tegenwoordig bevangen is door verblindende materialisme dat velen blind maakt voor de behoeften van de armen in de wereld. Dat zei hij zaterdag tijdens de kerstdienst op kerstavond.

Nou is het aparte aan het gezeur van de paus dat mensen -- en zeker Nederlanders -- juist steeds vrijgeviger lijken te worden. Kijk maar eens naar de opbrengst van Serious Request: 8,7 miljoen euro. Dat is een enorm bedrag, zeker voor een landje als Nederland met maar 17 miljoen inwoners.
Iedereen was dit jaar zó betrokken bij Serious Request dat de kleine Tijn daadwerkelijk een nationale held werd. Als we allemaal zo ongelooflijk materialistisch zijn en ons totaal niet druk kunnen maken om het lot van armen en zieken, hoe kan de paus Tijs' populariteit dan verklaren?
Misschien dat Franciscus maar eens het rapport "Feiten & Cijfers Goede Doelen 2015" van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland moet lezen. Moet je eens kijken wat voor bedragen daar in omgaan; allemaal geld van ons, bezorgde burgers die de wereld graag een beetje beter willen maken.
Natuurlijk is het belangrijk dat de paus en andere christelijke leiders ons blijven oproepen om vrijgevig te zijn en armen enz ieken te helpen, maar waarom moet zo'n Franciscus daar dan meteen een flauwekulverhaal bij ophangen over dat we zo materialistisch zijn dat het lot van anderen ons niets kan bommen? De feiten tonen gewoon aan dat we daar wel degelijk in geïnteresseerd zijn. We zijn weliswaar geen marxistisch land, maar juist een land met een vrije bevolking kan écht vrijgevig zijn. Het marxisme -- de politieke ideologie die Franciscus aanhangt -- is immers puur gericht op dwang. Heel gek, maar er is niets 'vrijgevigs' aan het weggeven van je geld terwijl iemand een pistool tegen je slaap drukt... en nee, het is ook niet vrijgevig om het geld van anderen lukraak uit te delen aan 'armen.' Je bent vrijgevig met je eigen geld dat je vrijwillig weggeeft, zonder dat iemand je daartoe dwingt. In het marxisme is daar helemaal geen ruimte voor.
Het zou prettig zijn als paus Franciscus zich op de échte boodschap van het christendom richt rond de kerst: op de verzoening van de mens met God door Jezus. Karl Marx had daar helemaal niets mee te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten