'De aanbidding van Thierry Baudet door zijn juichaapjes heeft veel gemeen met de Führermythe'

'De aanbidding van Thierry Baudet door zijn juichaapjes heeft veel gemeen met de Führermythe'

Thierry Baudet. © De Dagelijkse Standaard.

Hitlers aanhangers bleven ook geloven in de eindzege op de geallieerden. Zo geloven Thierry’s juichaapjes, als die gekke Van Houwelingen, dat Baudet volgend jaar een klinkende verkiezingsoverwinning haalt en het establishment wordt weggevaagd. Maar net zoals de aanhangers van Hitler met de Führer ten onder gingen, zullen we over een jaar of acht ook niets meer van Thierry’s juichaapjes horen.

De aanbidding van Thierry heeft namelijk veel gemeen met de Führermythe.

Dit stuk was oorspronkelijk een reactie bij een ander artikel over Thierry Baudet. De redactie vindt deze vergelijking zo treffend dat deze als zelfstandig artikel herplaatst is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties