Nee hoor, we kunnen Thierry Baudet juist missen als kiespijn. Stem hem weg!

FVD-leden die graag de laatste restjes van hun partij zouden willen redden doen er goed aan om de kans aan te grijpen Thierry Baudet te verwijzen naar de vuilnisbak van Den Haag, waar dergelijke bezeten narcisten thuishoren.

Gisteravond verscheen op deze website een artikel met als doel leden “ja’ te laten stemmen in het FVD-referendum over de vraag of Thierry Baudet de leider mag blijven. Ik wil er graag vanochtend op reageren, want het artikel doet nogal hallucinant aan. In de eerste plaats omdat de schrijver lijkt te dromen van een grote FVD-verkiezingsoverwinning over slechts drie maanden tijd. Thierry Baudet gaat “Forum voor Democratie de grootste partij maken bij de Kamerverkiezingen op 17 maart.” Aldus de bewering van de mij verder onbekende Pepijn van Houwelingen, die kennelijk een vertrouweling van de FVD-aanvoerder is. Een echte Thierry-bittereinder, want de meeste van zijn voormalige vrienden zijn allang weggelopen of de laan uitgestuurd wegens teveel eigenzinnigheid.

En dat wringt, want in het artikel van Van Houwelingen schrijft de kerel: “Baudet is boven alles een ‘vrije geest’.” Als dat zo is, is Baudet de raarste vrije geest die ik ooit gezien heb. Een vrije geest die zich constant laat informeren door bruine ideologen en openlijke racisten, en schaamteloos exponenten van het Kremlin tot partij-ideoloog benoemd. Bovendien een vrije geest die erg goed gedijt met soortgenoten, want wie de ijzeren wil van de zogenaamd “vrije” Thierry Baudet niet steunt, kan opkrassen.

De onderdanigheid die de FVD’er vraagt van zijn volksvertegenwoordigers is ongekend. Ze mogen niet met de pers praten, ze moeten slikken dat Baudet met een megafoon viruswappies staat op te jutten en nu blijkt dat ze ook al geen invloed hebben op het landelijke beleid. Alles is Thierry, Thierry, Thierry. Wie dat niet wil onderschrijven, wordt door Pepijn van Houwelingen omschreven als persoon die zich inlaat met “fascistoïde praktijken.” De wereld op z’n kop, natuurlijk.

Misschien dat deze Thierry-buddy dat normaal vindt, maar op mij komt het over als ziekelijk gedrag. Iemand die zoveel aandacht nodig heeft om te blijven overleven, want anders schrompelt hij weg. Ja, dat soort mensen bestaan. Maar – zoals ik al eerder schreef – kunnen die zich beter melden bij de psycholoog dan bij de Kiesraad.

Maar de true believers blijven geloven in een brisante zege die onder Thierry geboekt zou kunnen op de gevestigde orde: “Baudet is onze stormram waarmee we het partijkartel kunnen verslaan.” Sorry, maar wie gelooft dat soort onzin nog? Thierry kan niet eens z’n eigen partij met slechts 2 zetels in bedwang houden. Bijna al z’n provinciale statenfracties lopen weg, en z’n EP-fractie staat ook op het punt zich af te splitsen. FVD in de Eerste Kamer bestaat nog uit een anderhalve man en een paardenkop. Is dit het koene leger dat de macht van CDA, VVD, D66 en PvdA moet gaan breken?

En niet alleen bijna iedereen die met Thierry heeft samengewerkt heeft er genoeg van – onder wie ook Theo Hiddema – ook de kiezers lopen weg, die een LPF 2.0 echt niet zien zitten. Het is moeilijk met een stormram het partijpartijkel slopen als die stormram überhaupt niet meer bestaat, hè?

Had Thierry Baudet nog enig fatsoen in z’n donder, dan stapte hij zelf op. In plaats daarvan laat hij nog één keer z’n kont kussen door de laatste paar overgebleven hielenlikkers. Nog één keer in het middelpunt van de aandacht staan voordat de onvermijdelijke leegte zich aandringt, en de laatste resten van Forum voor Democratie opslokt. Ik zeg: good riddance.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. FreeThinker

  Beste Tim Engelbart. Mag ik weten op welke partij jij gaat stemming in maart? Niet PVV lijkt mij. VVD of CDA die er gezamenlijk al 10 jaar lang een potje van maken?

  1. ZWEEDSE K0K

   Maakt de stemkeuze van Tim iets uit?
   Merendeel van de FvD verdedigers hier stemmen PVV.
   Dus vanwaar deze vraag?

   1. FreeThinker

    Omdat de heer Engelbart beweert conservatief rechts te zijn maar naar zijn artikelen kijkend is hij eerder D66 midden. Niks mis mee natuurlijk maar wees er gewoon eerlijk over.

    1. ZWEEDSE K0K

     de heer Engelbart beweert conservatief rechts te zijn

     Vindt u Baudet en aanhangers conservatief rechts?

     1. FreeThinker

      De meeste aanhangers vallen onder de catagorie conservatief rechts. Alhoewel velen atheistisch zijn wat gezien kan worden als juist niet conservatief. Maar dat is uiteraard afhankelijk van wat je defineert als conservatief.

   2. Forlan

    Dat klopt, had waarschijnlijk of FVD gestemd maar heb de moed opgegeven. En als je niet het risico wil nemen op een zetelloos code Oranje dan is er aan deze kant van het spectrum maar een keus. Hoewel ik het niet altijd met de PVV eens ben is het zeer noodzakelijk tenminste 1 partij te hebben die onze cultuur en daarmee onze tradities en rechten probeert te beschermen. Daarbij ondanks dat ik toch graag meer transparantie en de ambitie van een ledenpartij zou willen zien lijkt het er op dit moment op dat Geert het eigenlijk goed gezien heeft. Als je mensen te veel inspraak geeft gaan ze muiten op rechts, dat blijkt nu wel weer. Ook de kracht van Bosma, Agema en de Graaf heeft mij overtuigd. En toen ik dat spotje in de zendtijd PP voorbij zag komen met beelden van DENK en de stem van Geert.. toen wist ik het zeker!

  2. DubbelZout

   En dat noemt zich “FreeThinker”
   “ThinkAsIDoOrElse…” zou u beter passen

   1. FreeThinker

    Goede inhoudelijke reactie. De intellectualiteit spat er vanaf.

 2. ZWEEDSE K0K

  De “Dwalenden” hebben een kapstok nodig om hun ongenoegen vorm te geven.
  Helaas zoeken zij teleurgesteld naar de volgende, die hun “begrijpt” en hen het paradijs belooft.
  Op naar de volgende non-realist in de politiek.

 3. Meriadoc Brandebok

  Tim, Hïtlers aanhangers bleven ook geloven in de eindzege op de geallieerden. Zo geloven Thierry’s juichaapjes, als die gekke Van Houwelingen, dat Baudet volgend jaar een klinkende verkiezingsoverwinning haalt en het establishment wordt weggevaagd. Maar net zoals de aanhangers van Hïtler met de Führer ten onder gingen, zullen we over een jaar of acht ook niets meer van Thierry’s juichaapjes horen.

  De aanbidding van Thierry heeft namelijk veel gemeen met de Führermythe.

  1. PG

   Absurde gezeik over, en vergelijk met, het 3e rijk is bijna ziekelijk. Das war einmal!
   De aanhangers van dat gedachtengoed is klein en verwaarloosbaar.

   Tegenwoordig maak ik mij meer zorgen over de naïeve politici dan de meer radicale…
   En dat heeft niet veel te maken met links of rechts.

  2. Telex

   Iedere aanbidding is idioot. Maar vergeet niet dat Hitler door het Duitse grootkapitaal gedoogd is omdat aan oorlog meer te verdienen viel dan aan het voldoen aan de eisen van de toenmalige geallieerden uit de eerste WO. De keus was gauw gemaakt. Hitler was dus een gecreëerd product c.q. uitvloeisel van onhaalbare eisen, waaraan onmogelijk voldaan kon worden. Dat zijn uitersten nagenoeg altijd. En na de oorlog is de vijand de grootste vriend geworden om de vrijheid te beschermen. It takes one to now one!

   1. Thant Dolpfh

    Daarom hebben de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog niet dezelfde fout gemaakt als de Fransen destijds. Na een valse start gedurende één of anderhalf jaar besloten ze tot de beste oplossing: opbouw en integratie van het verslagen Duitsland in het nieuwe Europa.

 4. plakband

  Door het narcisme van Rutte hebben we al tien jaar ministers die ruim onder de middelmaat zijn. Anders kan Rutte niet zo de baas spelen. Het resultaat is bekend. De ravage van 10 jaar Rutte mag niet groter worden. Daar moet de kiezer in maart 2021 aan denken. Al het andere is afleiding.

 5. Meriadoc Brandebok

  “Is dit het koene leger dat de macht van CDA, VVD, D66 en PvdA moet gaan breken?”

  Raak!!

 6. Heras

  Goh, deze site gaat steeds meer op de nos lijken. Iedereen die links in de weg staat, moet weg. Van enige empathie is geen sprake. Je zult zelf maar jaren keihard voor iets gewerkt hebben, en ineens zoveel bagger moeten opvangen…

 7. Beukman

  Dapper van Tim om hier de waarheid over Thierry te verkondigen. Mensen worden tegenwoordig voor minder bedreigd.

  FvD mét Baudet wordt een antikartelpartij? Dan ook een partij die geen water bij de wijn doet en dus NIMMER zal meeregeren, een club die losgezongen is van de werkelijkheid, een verdienmodel voor een handjevol opportunisten en baantjesstapelaars. Een partij bovendien die een flinke aderlating heeft moeten doen door een paar politici die wél met beide benen op de grond stonden – zoals Nanninga – van zich te vervreemden.

  FvD heeft alles in zich om de nieuwe Wappiepartij te worden.

  1. Loelap

   Het is niet “de waarheid” maar de waarheid van Tim en van jou

 8. Piet Klein

  Tim mag zijn duidelijke opinie over Baudet neerzetten. Hij mag duidelijk maken hoezeer hij Baudet een foute keuze vindt voor het FvD. Van Tim is ook duidelijk dat hij geen fan is van de PVV en of Wilders. En ook dat is zijn goed recht. Het is mij ook wel overkomen dat een te kritische reactie op Rutte van mij de DDS niet haalde maar ik weet niet of dat louter technische fout bij mij waren of een redactionele verantwoordelijkheid van de DDS nam. Ik kan u niet adviseren over de persoonlijkheid van Baudet want ik ken hem niet persoonlijk. Ik kan u wel vertellen dat Rutte vaak beloften doet die hij niet waar maakt maar ook Rutte ken ik niet persoonlijk. Dat Asscher als verantwoordelijk minister andere dingen deed dan hij riep of nu roept. Ik kan u ook melden dat voor mij het FvD een welkome speler was in een verloederd politiek speelveld. Het is prima dat Tim zijn duidelijke mening op de DDS maar het enige wat nu ontbreekt is wat is Tim zijn politieke voorkeur? Is de DDS een cryptisch pro VVD site?

  1. ZWEEDSE K0K

   Omdat u en veel andere reageerders de behoefte voelen om ongevraagd hun stemgedrag hier te publiceren, wil dat niet zeggen dat anderen ook die behoefte voelen maar het voor zich houden.

   1. PG

    Ga toch lekker koken joh, of, nog beter; ga posten op JOOP.nl. Daar voel jij je vast meer gewaardeerd 😛

    1. ZWEEDSE K0K

     Dank voor uw advies, maar waardering zoek ik niet op deze site.
     Wel volop vermaak en inkomsten niet te vergeten.

     1. PG

      Helder. Je bent hier als een soort missionaris aanwezig om dwalende zielen te bekeren. dus!

      Anyway :
      Het probleem van DDS is dat bij iedere post 99% van de reacties van anti-rechtse denkers zijn 😛 Deze wildgroei aan linkse reageerders maakt DDS niet bepaald aantrekkelijk voor de meer nuchter denkenden onder ons. Het lijkt mij verstandig dat er wat meer sturing komt van de site-eigenaar.

 9. ikweetwatikwil

  Wat Tim bij Geert Wilders niet lukt, probeert hij nu bij Baudet. Tim kan alleen maar zijn “tegenstanders” de grond in stampen.

 10. Blondie

  Tim Engelbart, wat maak jij op een asociale mannier, misbruik van je macht als hoofdredacteur van DDS.

  Verschrikkelijk.

 11. Meriadoc Brandebok

  Mijn reacties komen de laatste tijd nog maar moeizaam door de moderatie. Ze moeten altijd worden gecheckt, terwijl ik niets ergers schrijf dan anderen. En de woorden die een mogelijke hinderpaal voor de filter zouden kunnen zijn, heb ik verwijderd.

  Jammer.

  1. Beukman

   Tijd voor een nieuwe nick?

  2. ZWEEDSE K0K

   Dankzij de hoogstaande bijdragen van vandaag en andere inlogs, met steeds dezelfde scheldpartijen, groeit de lijst met “verboden ” woorden haast dagelijks.

 12. lucinde

  ….toch zullen de overgebleven leden hem massaal aanwijzen als de fuhrer…

  Hoewel…hoorde al dat er massaal fraude is gepleegd, dode ex-leden die wel stemmen, uitgelopen stiften in “hub” Nieuwegein, pakken met stembiljetten ontvreemd in “hub” Appingedam en als klap op de vuurpijl is er gerommeld met de poststemmen.

  Het FvD partijbureau eist inmiddels al een hertelling in de “hub” Wezep, Appelscha en Veendam”

  En hoewel er nog geen winnaar bekend is, wijst DDS de heer “nee” aan als winnaar!

  Het is overduidelijk een links complot, want wie houdt er nu niet van Thierry en Freek?

 13. Drollevanger

  Ik zou zeggen richt zelf een partij op en wordt daar voorzitter van.
  Niemand is verplicht om lid of kiezer op de partij van Baudet te worden.
  Persoonlijk zal ik niet op Baudet stemmen, maar veel van zijn partijpunten zijn mij wel sympathiek.
  Dat is zo leuk in een democratisch land. Je bent er vrij om op iedereen te stemmen.

 14. Anti Idioten

  Ga lekker je eigen mening verkondigen op social media Engelbart en gebruik niet constant DDS alsof het je persoonlijke blog is. Anti Wilders, Trump en nu ook Baudet. Ga naar joop.nl. Mensen komen hier voor een ander geluid dan de mainstream media.

 15. Yoyo

  Tim heeft een duidelijke hekel aan Thierry Baudet.
  Nou ja ,ieder z’n mening.

  1. Ernest Stern

   Ik heb absoluut geen hekel aan Baudet. De man levert een geweldige bijdrage aan de verdere versnippering van populistisch rechts. Daarvoor verdient hij een lintje.

 16. Behold My Negativity

  Ik kan liever Tim missen als redacteur op DDS. Jouw seksuele obsessie met SS en je aambei-inducerende haat tegen alles wat rechts is haalt alle respect wat ik had voor DDS sneller weg dan wanneer ik nog een allochtoon zie die zich gedraagt als een primitieveling.

  Ik verwijder DDS hierbij uit mijn internetgeschiedenis en alles wat ermee te maken heeft. Ik hoop dat je genoeg glijmiddel hebt aangeschaft om Rutte’s geslachtsdeel op een verzachtende manier in je reet krijgt, Tim.

  1. ZWEEDSE K0K

   Ik verwijder DDS hierbij uit mijn internetgeschiedenis en alles wat ermee te maken heeft.

   Neehhh!
   Het volk kan uw bijdragen aan deze site en de hier gevoerde discussies echt niet missen.
   Please, please, stay!!!

  2. Ernest Stern

   Wat een verlies!

 17. omgekvanteworden

  Beste Tim, dat FvD niet jouw favoriete partij is heb je in de loop van de tijd wel voldoende aangegeven. Maar voordat je zover gaat om publiekelijk aan te geven hem weg te stemmen had het misschien beter geweest om niet alle mainstream publicaties van de laatste tijd over te nemen maar al die aantijgingen eens echt te onderzoeken. Dan praat je over onafhankelijke journalistiek. Nu loop je als een kip zonder kop achter diezelfde mainstream aan

 18. RvdBe

  Baudet had het net zo moeten aanpakken als Wilders, Wilders bepaalt de koers en als je het er niet mee eens bent vertrek je maar.
  Dat klinkt weinig democratisch maar is eerlijker en duidelijker naar de kiezer toe, geen enkele PVV stemmer zit te wachten op een kaper die zijn eigen gedachtengoed er door tracht te drammen en zo de partij te splijten.

 19. cronewillie@gmail.com

  Thierry steekt met kop en schouder in de 2e kamer
  boven de rest uit.
  Al die hypocrieten zijn gevloerd door Thierry in het
  debat, Thierry heeft bloot gelegd dat het allemaal
  een stelletje samenzweerders zijn en dat er geen
  of nauwelijks oppositie is, alleen maar Carrière jagers
  die er naar uit kijken wat hun volgende baantje zal worden.
  liefst worden deze falende elite burgemeester of een andere
  hoge positie in de zorg of defensie waar zij totaal niet geschikt
  voor zijn.
  De hele achterlijke linkse bende vinden Thierry (net als Pim Fortuyn)een
  grote bedreiging, dat wat het ook kost opgeruimd dient te worden, zelfde
  manieren als wat zij met Donald Trump al jaren aan het uitvoeren zijn.
  Dus kan je zien wat zij daar voor inzetten, de complete hypocriete media
  bijvoorbeeld het RIVM en hun zelf uitgekozen wetenschappers, want tegenspraak
  wordt niet op prijs gesteld we moeten gemuilkorfd worden en vooral onze bek houden.

 20. RvdBe

  Tim kan het ook niet helpen, welke journalist is nu niet links geïndoctrineerd?
  Je kunt niet verwachten dat ze een objectieve kijk hebben op zaken als jaren het links gedachtengoed wordt ingetimmerd.

  1. Thant Dolpfh

   Zeker “je nooit verlaagd tot” het lezen van opiniestukken in de kranten?? Om maar wat te noemen.

 21. josemoonen@70

  Bij deze zeg ik mijn lidmaatschap van DDS standaard op . Ik zocht een krant die eerlijk en meer rechts was dan dat linkse pak van de MSm maar ik heb me vergist , grondelijk vergist . Wat een rot krant zijn jullie geworden wat een partijdig nieuws lees je hier , alleen maar rotzooi , Daar dank ik voor ,..adieu !!!!!!!!!!!!!!!!

 22. omgekvanteworden

  Tim, het had je gesierd als je als enige journalist\columnist deze aantijgingen eens echt onderzocht had ipv achter de mainstream media aan te hollen. Nu gooi je ongefundeerd er nog een schepje boven op. Dit is DDS niet waardig!

 23. GewoonJohan

  reactie plaatsen mag niet van Tim.

 24. GewoonJohan

  Quote : “…maar op mij komt het over als ziekelijk gedrag.”

  Heb je jezelf wel eens onder de loep genomen ?
  Ik ben oprecht verbaasd dat jij hoofdredacteur schijnt te zijn.
  In mijn optiek heb jij dringend professionele hulp nodig vanuit de psychologische hoek.

 25. GewoonJohan

  Quote :”….verwijzen naar de vuilnisbak….”

  Tim heeft het niet zo op Thierry Baudet, maar ondertussen hoopt hij dat mensen hem naar zijn huis toe sturen.

 26. GewoonJohan

  Quote :”…In plaats daarvan laat hij nog één keer z’n kont kussen door de laatste paar overgebleven hielenlikkers.”

  Hoofdredacteur onwaardig.
  Op welke loonlijst sta jij ?
  ——————–
  Quote : “…voordat de onvermijdelijke leegte zich aandringt..”

  Die is bij jou al ruim aanwezig.
  Wordt het niet eens tijd voor een vriendinnetje om dat gat op te vullen ?
  Of een vriendje in jou geval.

 27. Loelap

  Hierheen = hier een

 28. Thant Dolpfh

  En de rechtse haatfiguren? Dan is er plotseling geen enkel probleem meer zeker.

 29. Nostradamus

  Tim, je kan ook bij NRC of Joop gaan werken nu. Krijg je vast beter betaald.

 30. PG

  bah..ik ben geen Thierry aanhanger…maar dit is wat kinderlijk T.E.
  Echter…het stuk van M.B. is zeer geschikt voor JOOP.nl
  Je eigen stukken worden ook steeds persoonlijker i.p.v. objectief.
  Jammer – Het is niet helpend om DDS naar een hoger niveau te brengen.
  Ik vraag mij dan ook serieus af waarom je nog werkzaam bent bij de DDS.

 31. Loelap

  Getverderie. Krijgt dit extreem Linkse haat figuur hierheen podium. Het moet niet gekker worden.

 32. Linksbuster

  Is het alweer 1 april Tim?
  Niets over SS kunnen verzinnen, dan maar stukjes van een anti vaderlander plaatsen…bah ga je schamen!

 33. Nostradamus

  Diclamer vergeten…

  Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
  h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.